Aguero ide u Barsu, Gvardiola poručuje: On je kao lav u džungli

„Ne mogu ni da zamislim koliko bi još golova postigao da je bio spremniji u nekim trenucima prethodnih sezona”, istakao je Katalonac

14732 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti nedjeljnim duelom protiv Evertona na „Etihadu” stavlja tačku na sezonu u Premijer ligi u kojoj je dominantno osvojio titulu.

Biće to i posljednji meč Serhija Aguera u dresu „građana” na domaćem terenu, pa je Pep Gvardiola pričao više o Argentincu u susret okršaju sa „karamelama”.

„Nevjerovatno je šta je postigao. Doći u ovu zemlju u kojoj je teško postizati golove i godinama raditi ono što je on radio je nestvarno. Kvalitet igrača pokazuju njegove brojke, njegove igre i titule, a Aguerovi nastupi kada je bio u formi su impresivni”, rekao je Gvardiola i dodao:

„Ne mogu ni da zamislim koliko bi još golova postigao da je bio spremniji u nekim trenucima prethodnih sezona. Kada je spreman i ima kontinuitet, on u petercu može - kao lav u džungli - da napravi korak i „ubije” protivnika. Njegov najveći kvalitet je jedinstven osjećaj za gol i kada se osjeća dobro, on može da uradi šta želi”, istakao je Katalonac.

Aguero nije sto odsto spreman.

„Pomalo je trenirao juče i danas i igraće koliko bude mogao”, kazao je Gvardiola.

Očekuje da popularni Kun na kraju sezone pojača Barselonu, navodno ga čeka dvogodišnji ugovor.

Aguero je u dresu Sitija pet puta bio prvak Engleske, a sa 182 pogotka je četvrti strijelac u istoriji Premijer lige.

Ispred njega su Alan Širer (260), Vejn Runi (208) i Andi Kol (187).

Bonus video: