Galtije: Igrači su heroji, svaka im čast

Lil sinoć senzacionalno osovjio titulu i prekinuo dominaciju PSŽ-a u Francuskoj

6608 pregleda 1 komentar(a)
Galtije, Foto: Reuters
Galtije, Foto: Reuters

Trener fudbalera Lila, novih šampiona Francuske, Kristof Galtije rekao je da je biti bolji od Pari Sen Žermena nešto izuzetno i istakao da su njegovi igrači heroji.

"Pobijediti PSŽ u prvenstvu je nešto izuzetno. Igrači su bili nevjerovatni... Svaka im čast, oni su heroji", rekao je Galtije, koji je treći put proglašen za najboljeg trenera lige.

Fudbaleri Lila osvojili su juče titulu prvaka Francuske pošto su u posljednjem kolu Lige 1 pobijedili Anže sa 2:1 i tako zadržali bod prednosti u odnosu na PSŽ.

Strijelci za Lil bili su Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz sa penala.

Ovo je prva titula Lila poslije deset godina, a šesta ukupno. Na drugoj strani, PSŽ nije uspio da po deseti put stigne do trofeja.

PSŽ je šampionat završio pobjedom u Brestu sa 2:0. Nejmar je promašio penal prije nego što je Kilijan Mbape postigao svoj 27. gol u ligi u noći kada je izabran za najboljeg igrača lige.

"Završiti treći put kao najbolji strelac lige je nešto na šta sam ponosan, ali nije trenutak za slavlje. Izgubili smo titulu i vrijeme je da se okrenemo budućnosti", rekao je Mbape.

Ekipa Monaka je na kraju bila treća i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Lion i Marsej će u Ligu Evropa, dok će Ren u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Iz lige su ispali Dižon i Nim, a u baraž za opstanak će Nica.

Bonus video: