Mesi broj 1 u izboru portala Sofascore, slijede Levandovski, De Brujne...

Iako je Barselona završila La Ligu na 3. mjestu, Lionel Mesi je po parametrima tog portala najbolji igrač u Evropi u sezoni 2020/2021. Argentinski čarobnjak je, uostalom, jedini imao ocjenu iznad osam - 8,33

3262 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Specijalizovani portal Sofascore, koji po statističkim parametrima daje ocjene igračima, napravio je listu najboljih timova u „ligama petice”.

Iako je Barselona završila La Ligu na 3. mjestu, Lionel Mesi je po parametrima tog portala najbolji igrač u Evropi u sezoni 2020/2021.

Argentinski čarobnjak je, uostalom, jedini imao ocjenu iznad osam - 8,33.

Tim La Lige
foto: Sofascore

U timu španskog šampionata je i crnogorski reprezentativac Stefan Savić.

Nakon Mesija, najbolje ocijenjeni igrači su Robert Levandovski (7,83), Kevin de Brujne (7,77), Džošua Kimih (7,72)...

VELIKI POVRATAK HAMESA RODRIGESA

Hames Rodriges je godinama bio u zapećku u Realu, nije se proslavio ni u Bajernu, a onda ga je doveo čovjek kod kojeg je u „kraljevskom klubu” igrao fudbal života - Karlo Anćeloti.

Kolumbijac je odigrao sjajnu sezonu u Evertonu, zbog čega je u idealnom timu Premijer lige, a tu su i Džek Griliš i Emilijano Martines iz Aston Vile.

Osim De Brujnea, šampionski tim Mančester sitija predstavljaju i Ruben Dijaš i Džon Stouns.

Liga 1, Premijer liga, La Liga, Serija A
foto: Sofascore

LORENCO INSINJE - NAJBOLJA OCJENA I TUGA

Najbolju ocjenu u Seriji A ima kapiten Napolija Lorenco Insinje (7,55), kojem je u posljednjem kolu, remijem sa Veronom, izmakao plasman u Ligu šampiona.

Drugi po ocjeni je Rodrido de Paul, koji je kvalitetom odavno prevazišao Udineze.

Romelu Lukaku i Alesandro Bastoni predstavljaju Inter, tu su i Hakan Džalhanoglu i Đanluiđi Donaruma iz Milana, Domeniko Berardi iz Sasuola...

Serija A
foto: Sofascore

PAKLENI NAPAD - LEVANDOVSKI, HALAND I MILER

U idealnom timu Bundeslige najviše igrača ima Borusija Dortmund - Matsa Humelsa, Rafaela Gereira, Džejdona Sanča i Erlinga Halanda, koji je u postavi 3-4-1-2 u paklenoj navali sa Levandovskim i Tomasom Milerom.

Na golu je Koen Kastels iz Volfzburga, jedini od 55 odbranih igrača koji, uz Donarumu, ima manju prosječnu ocjenu od sedmice.

Bundesliga
foto: Sofascore

MENJAN I FONTE ZA GRANITNU ODBRANU LILA

Lil je senzacionalno osvojio titulu prvaka Francuske ispred moćnog Pari Sen Žermena, a za to najveće zasluge, uz prekaljenog strijelca Buraka Jilmaza, ima granitna odbrana.

„Doge” su primile svega 23 gola na 38 utakmica, pa su očekivano u tim godine izabrani golman Majk Menjan i iskusni portugalski štoper Žoze Fonte.

Najveću ocjenu - 7,59, ima maestro Memfis Depaj. Holanđanin napušta Lion nakon sezone u kojoj je bio drugi strijelac lige sa 20 golova i prvi sa 12 asistencija.

Liga 1, Premijer liga, La Liga, Serija A
foto: Sofascore

Bonus video: