Noć odluke u CFL

Večeras se igra posljednje kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, svi mečevi počinju u 20 sati

4811 pregleda 3 komentar(a)
Iskra u Beranama traži opstanak: Kapiten Miloš Drinčić, Foto: Facebook/Iskra
Iskra u Beranama traži opstanak: Kapiten Miloš Drinčić, Foto: Facebook/Iskra

Ko opstaje, ko ide u baraž za opstanak i ko seli u Drugu ligu - to su dileme pred večerašnje, posljednje kolo CFL. Ostalo je riješeno - Budućnost je šampion, igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, a na evropsku scenu - u Ligu konferencija - izlaze i Sutjeska, Dečić i Podgorica.

Direktan duel za opstanak je u Beranama, gdje Jezero dočekuje Iskru. Plavljani imaju 44 boda, jedan više od Iskre, a dva od Rudara. Jedan od ta tri tima će morati u baraž...

- Nama je i bod dovoljan, ali nećemo igrati na remi. Želimo pobjedu, a ako u tome ne uspijemo, nego bude neriješeno - bićemo prezadovoljni - rekao je trener Jezera Milija Savović.

I Jezero i Iskra bi osigurali opstanak u slučaju da Rudar u Pljevljima ne savlada Podgoricu. Ali, to je samo matematika.

- Ako primijenimo ono što smo radili u posljednjim mečevima onda neće biti problema. Znamo kvalitete i mane Jezera, vjerujem i da znamo put do trijumfa - istakao je defanzivac Danilovgrađana Ognjen Obradović.

BOGAVAC: BILI SMO U LAGODNOJ SITUACIJI...

Rudar nije slavio u posljednjih sedam mečeva, u toj seriji je osvojio samo bod. Tako je od situacije u kojoj je maštao put u Evropu dočekao - borbu za goli život. Protiv Podgorice je meč odluke.

- Posljednja utakmica nam rješava sudbinu. Bili smo u lagodnoj situaciji do prije sedam-osam kola, a onda nismo igrali loše koliko su rezultati bili loši. Nadam se da ćemo pokazati da smo jači od problema i da ćemo osigurati ono što smo i postavili kao cilj na startu sezone - navodi trener Pljevljaka Vuko Bogavac.

KO IDE U DRUGU LIGU?

Petrovac ili OFK Titograd - neko će večeras morati da se pomiri sa odlaskom u niži rang. U boljoj poziciji su Petrovčani koji gostuju Dečiću i ako ne izgube idu u baraž.

- Ne tako davno niko sem nas nije vjerovao da možemo da se uopšte borimo za baraž. Ne bih volio da zavisimo od meča OFK Titograda - jasan je trener Petrovca Nenad Vukčević.

Titogradu je najteže - mora da pobijedi Sutjesku u Nikšiću i da čeka dobre vijesti iz Tuzi. Tačnije, da dočeka da Dečić savlada Petrovac.

- Nema ni folozofije ni kalkulacija u Nikšiću - kazao je golman Podgoričana Stefan Spasojević.

Budućnost nosilac u LŠ, povlašćena i Sutjeska

Budućnost će imati status nosioca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - prvi put u istoriji, crnogorski prvak biće povlašten i u grupi favorita za prolaz u drugi krug kvalifikacija. „Plavi” su mjesto među 16 klubova koji će se naći u prvom šeširu na žrijebu obezbijedili zbog Uefinog koeficijenta (6.00), a definitivno mjesto u tom društvu donio im je Borac iz Banjaluke, koji je osvojio titulu u Bosni i Hercegovini. Budućnost, dakle, u prvoj rundi kvalifikacija neće moći da igra sa Dinamom iz Zagreba, Ludogorecom, Malmeom, Klužom, Legijom, Šerifom, Ferencvarošem, Škendijom, Slovanom iz Bratislave, Dinamom iz Tbilisija, Žalgirisom i Florom.

I Sutjeska će biti povlašćena u Ligi konferencija, što nije slučaj sa Dečićem i Podgoricom, debitantima na evropskoj sceni.

PAROVI 36. KOLA

RUDAR - PODGORICA

Sudija: Savo Vujović (Cetinje).

SUTJESKA - OFK TITOGRAD

Sudija: Milovan Milačić (Kotor).

DEČIĆ - PETROVAC

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

ZETA - BUDUĆNOST

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

JEZERO - ISKRA

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

Sve utakmice počinju u 20 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: