Zlatni golgeter - Serhio Aguero

Argentinski napadač, koji je postigao 184 ligaška gola za Siti, na kraju sezone prelazi u Barselonu

6685 pregleda 1 komentar(a)
Odavno je legenda Sitija: Aguero, Foto: Twitter
Odavno je legenda Sitija: Aguero, Foto: Twitter

Preko 180 golova, preciznije 184, postigao je Serhio Aguero za Mančester siti u Premijer ligi. Pored svih majstorija i potvrđivanja klase za sve ove godine, kad god se pomene ime Argentinca u glavi navijača je samo jedan film - finiš meča protiv Kvins Park Rendžersa odigran 13. maja 2012. I pogodak za 3:2 vrijedan titule koji je postigao u 94. minutu.

Nije pretjerivanje kada se kaže da je Aguero tim golom promijenio istoriju „građana”, jer je to bila ukupno treća titula, prva još od 1968. Sada ih Siti ima ukupno sedam...

Aguero ide u Barselonu kod Lionela Mesija, a od domaćih navijača se oprostio u goleadi protiv Evertona (5:0) u kojoj je bio dvostruki strijelac. Siti u subotu čeka finale Lige šampiona, rival je Čelsi, pa omaleni golgeter ima dovoljno motiva za taj meč, koliko god minuta mu dao Pep Gvardiola.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ederson (Mančester siti) - bilo je vrijeme slavlja na „Etihadu”, ali je Brazilac ozbiljno shvatio svoj posao. Kod vođstva 2:0 je odbranio penal Evertonu i Gilfiju Sigurđsonu.

ODBRANA

Ernandes (Milan) - vukao je Milan kada je igrao najbolji fudbal, vukao ga je i u finišu sezone kada je svaki bod bio veliki. I misija je ispunjena - „rosoneri” su u Ligi šampiona nakon sedam godina.

Jang (Inter) - imao je epizodnu ulogu u šampionskoj godini Intera, ali je golom protiv Udinezea skrenuo pažnju na sebe - sa 35 godina i 318 dana je postao najstariji strijelac među Englezima ove sezone u tzv. ligama petice.

SREDINA

Kesi (Milan) - jedini igrača Milana koji ove sezone nije oscilirao. Na kraju je u Bergamu i bio čovjek odluke - pogodio je dva puta, oba iz penala...

Guti (Elće) - nosi nadimak mnogo poznatijeg igrača Real Madrida, a i njegov lik su zapamtili mnogi u Španiji jer je najzaslužniji što je Elće izborio opstanak.

Modrić (Real Madrid) - loša sezona za Real, prosječna za hrvatskog asa. Makar je u posljednjem kolu atraktivno zatresao mrežu Viljareala.

NAPAD

Kejn (Totenhem) - treći put u karijeri je najbolji strijelac Premijer lige. Na brojci je od 221 pogotka u dresu Sparsa, mnogi vjeruju i da je njegova era u sjevernom Londonu završena, jer Kejn jednostavno želi veće izazove.

Suares (Atletiko Madrid) - on je simbol Barsinih poslovnih grešaka posljednjih sezona. Otjeran je iz Katalonije, a donio je titulu Atletiku.

Mhitarjan (Roma) - donio je bod protiv Specije i odveo „vučicu” u novo Uefino takmičenje - Ligu konferencija.

Dejvid (Lil) - ako je Burak Jilmaz lider novog šampiona Francuske, onda je 21-godišnji Kanađanin čovjek bez kojeg uspjeh ne bi bio moguć.

Aguero (Mančester siti) - navijači su se vratili na „Etihad” poslije 459 dana i sve je prštalo od emocija. Kako i ne bi kada se od dresa Sitija oprostio najbolji strijelac u klupskoj istoriji.

Bonus video: