Adžović srušio Mladost u "skraćenoj" utakmici na Starom aerodromu

Za pobijedila Mladost sa sa 1:0 na Starom aerodromu, gdje je juče odigrano drugo poluvrijeme, jer je meč u nedjelju prekinut zbog kiše i loših uslova za igru
0 komentar(a)
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2017. 13:09h

Zeta je srušila Mladost u neobičnoj, vjerovatno najneobičnijoj utakmici koja se do sada igrala na crnogorskoj klupskoj sceni.

Na Starom aerodromu danas je odigrano drugo poluvrijeme, jer je meč u nedjelju prekinut zbog jake kiše i loših uslova za igru.

Prvo poluvrijeme po pljusku i natopljenom terenu, drugo, 48 sati kasnije, po suncu i skoro savršenim vremenskim uslovima - tek, za Zetu kao da nije bilo tolike pauze, ekipa Dejana Roganovića nastavila je tamo gdje je stala prije dva dana, igrala je bolje od domaćina i slavila pobjedu (1:0) kojom se učvrstila na 3. poziciji.

Gol odluke u „skraćenoj” utakmici postigao je Aldin Adžović u 59. minutu - sjajno je sa, ivice šesnaesterca, gađao iz slobodnog udarca.

Samo minut ranije, Mladost je ostala sa desetoricom, Ivan Novović je možda zaboravio da je prije dva dana dobio žuti karton, neoprezno je startovao na ivici šesnaesterca.

Zeta je dobila faul, igrača više, a minut kasnije i - postigla pobjednonosni gol.

"Specifična utakmica, dva poluvremena u tri dana, ali su moji igrači i danas, kao i u nedjelju, izašli sa željom i stavom da pobijede. Mislim da smo, sveukupno, zasluženo osvojili tri boda, koja nam mnogo znače u smiraj jesenje polusezone", kazao je Roganović nakon meča.

Nakon kraćeg prekida, Mladost se, s druge strane, vratila starim navikama - porazima.

Podgoričani su, uprkos svim pehovima od početka sezone, imali šansu da pobjedom dođu do 3. pozicije, ali nisu uspjeli, nisu bili ni blizu.

Mladost igra daleko ispod očekivanja, ali nema ni sreće - i danas, kao i prije nekoliko kola protiv Sutjeske, Podgoričani su primili gol iz slobodnog udarca dosuđenog zbog faula zbog kojeg su prethodno dobili crveni karton.

Po neravnom terenu na Starom aerodromu (ubitačna kombinacija - fudbal po blatu u nedjelju, jak vjetar u ponedjeljak koji je oblikovao „džombe”), Mladost sa desetoricom u posljednjih pola sata nije imala mnogo šansi protiv organizovane Zete.

"Zeta je, kada se saberu oba poluvremena, bila za nijansu bolja od nas, ali smo gol primili iz sopstvene greške", kazao je trener Mladosti Vesko Stešević, koji nije siguran da je prekršaj Novovića nad Adžovićem u 58. minutu bio za žuti karton.

"Mislim da je prestrogo dobio žuti - ne samo ovaj, nego i onaj prije tri dana".

Umjesto treća, Mladost je - sedma na tabeli, tik iznad zone baraža za opstanak.

"Idemo dalje, probaćemo u naredna tri meča do polusezone da sakupimo što više bodova", dodao je Stešević.

Zeta, koja je prekinula seriju od tri meča bez pobjede, već u petak uz TV prenos na Arenisport, dočekuje Grbalj.

Mladost u subotu igra kod kuće protiv Petrovca.

Bonus video: