Otkrivena tajna naljepšeg gola iz slobodnog udarca: Kakvo umijeće, vjetar je u pitanju

Godinama se prave analize putanje lopte, "izvlače formule", u pomoć se pozivaju i matematika i fizika, ali je objašnjenje, prosto i jednostavno, dao sam autor nezaboravnog gola
188 pregleda 5 komentar(a)
Roberto karlos, Foto: Printscreen
Roberto karlos, Foto: Printscreen
Ažurirano: 28.11.2017. 12:52h

U Lionu je 3. juna 1997. godine viđen jedan od najljepših i najpoznatijih golova svih vremena.

Strijelac Roberto Karlos, u dresu brazilske reprezentacije, na meču sa Francuskom.

O njegovom slobodnom udarcu, nakon koga lopta u širokom luku zaobilazi živi zid, i od stative ulazi u gol priča se i danas, i pričaće se dok je fudbala.

Godinama se prave analize putanje lopte, "izvlače formule", u pomoć se pozivaju i matematika i fizika, ali je objašnjenje, prosto i jednostavno, dao sam autor nezaboravnog gola.

Roberto Karlos je u razgovoru za "L'ekip" bio precizan i iskren:

"Lopta je išla daleko od gola, ali vjetar ju je vratio i poslao u gol. To je objašnjenje, nema drugoga", rekao je Roberto Karlos za francuski magazin.

"L'ekip" je, inače, napravio specijal posvećen najboljim izvođačima slobodnih udaraca, a među njima je i Siniša Mihajlović, koji je, takođe, dao zanimljivu izjavu.

"Igrao sam fudbal zbog slobodnih udaraca. Čak nešto i nisam volio fudbal, kao igru. Uživao sam, međutim, kada sam izvodio slobodne udarce i da nije bilo njih možda se ne bih ni bavio fudbalom", rekao je nekadašnji srpski bombarder.

Bonus video: