Sutjeska promašivala, OFK Titograd uzalud pobijedio i nakon 11 godina ispao iz elite

Dvije pobjede u posljednja dva kola nisu bile dovoljne OFK Titogradu nakon serije od 12 mečeva bez trijumfa, koja je na kraju bila ključna.

5520 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nakon punih 11 godina OFK Titograd ispada iz elite - vraća se u Drugu ligu.

Nekadašnja Mladost je prethodni put bila drugoligaš u sezoni 2009/10 - vratila se tada na velika vrata u elitu, cijelu deceniju je bila jedan od najboljih domaćih timova, osvojila titulu, dva trofeja Kupa, imala dvije nezaboravne evropske avanture, igrala protiv Sevilje...

Krug se, međutim, ponovo zatvara - “romantičarima” predstoje drugoligaški dani i borba za povratak u Telekom 1. CFL.

Ekipa Vladimira Jankovića obavila je svoj dio posla u posljednjem kolu, pobijedila je Sutjesku kraj Bistrice - 2:1, ali poklon iz Tuzi nije stigao - Petrovac je ostao neporažen protiv Dečića (1:1), osvojio je bod vrijedan baraža za opstanak.

Dvije pobjede u posljednja dva kola nisu bile dovoljne OFK Titogradu nakon serije od 13 mečeva bez trijumfa, koja je na kraju bila ključna.

Sutjeska, bez rezultatskog imperativa, svih 90 minuta je opsijedila gol gostiju, stvarala i promašivala šanse, dala jedan - ali i primila dva gola još u prvom poluvremenu.

Mandić, nakon velike greške Brazilca Koree u 2. i Marko Roganović lijepim udarcem preko glave nakon prekida u 32. minutu, “neutralisali” su peti pogodak Milutina Osmajića u posljednja tri meča. Nisu, međutim, uspjeli da spasu svoj tim ispadnja...

Bonus video: