Veliki transfer crnogorskog reprezentativca: Hakšabanović pet godina u Rubinu

Njegov transfer je drugi u istoriji švedske lige

15324 pregleda 15 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: Savo Prelević
Hakšabanović, Foto: Savo Prelević

Veliki transfer Seada Hakšabanovića - 22-godišnji reprezentativac Crne Gore potpisao je petogodišnji ugovor sa Rubinom iz Kazanja, koji je Norčepingu platio 7,5 miliona eura. Sa bonusima, transfer bi mogao da iznosi 11 miliona eura, a cjelokupni posao je vrijedan preko 16 miliona eura.

Posljednjih sedam dana Hakšabanović je bio na raskrsnici. Javljali su se i Standard Lijež, Anderleht, CSKA Moskva, Krasnodar, a posljednji se u trku uključio Napoli…

Hakšabanović je izabrao Rubin kao najbolju opciju, nakon razgovora sa trenerom Leonidom Sluckijem, koji mu je predočio planove, dokazao mu da ga vidi kao veliko pojačanje.

Mladi napadač je blistao u posljednjih 18 mjeseci igranja u Švedskoj – postigao je 21 gol i upisao 22 asistencije, standardan je, i jedan od najboljih igrača reprezentacije Crne Gore, znatno je podigao reputaciju i cijenu na tržištu skoro deset puta.

Postao je najskuplje pojačanje Rubina, od kada je novo rukovodstvo došlo u klub, kao i najskuplji igrač u istoriji Norčepinga.

Njegov transfer je drugi u istoriji švedske lige, a veći je ostvario samo Aleksandar Isak, koga je prije još pet godina kupila Borusija Dortmund iz AIK-a za 8,6 miliona eura (Isak je sada napadač Real Sosijedada).

Hakšabanović, koga zastupa agencija Sportivo čiji su klijenti, između ostalih Marko Arnautović i Kris Smoling, prošao je ljekarske preglede u Minhenu, u petak ide u Rusiju da bi podnio dokumenata za radnu dozvolu. Pripreme Rubina počinju 15. juna, a prvenstvo Rusije 25. jula.

Rubin je u prošlom šampionatu zauzeo četvrto mjesto i igraće na evropskoj sceni, od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Klub iz Kazanja je dva puta bio prvak Rusije, 2008. i 2009. godine, a osvajač Kupa 2012.

Bonus video: