Monako se nije obradovao trijumfu Viljareala

Da je Junajted sinoć slavio, Monako bi obezbijedio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Zahvaljujući trijumfu Viljareala tim iz Monte Karla takmičenje će početi od trećeg kola kvalifikacija

2675 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osvajanjem Lige Evrope fudbaleri Viljareala obezbijedili su učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

"Žuta podmornica" savladala je sinoć nakon izvođenja penala Mančester junajted - 11:10. Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1.

Viljareal je u španskoj ligi završio na sedmom mjestu, koje vodi u novo Uefino takmičenje - Ligu konferencija. Ipak, sinoćnji uspjeh lansirao ih je do Lige šampiona gdje su posljednji put igrali u sezoni 2011/2012.

A trijumfu Viljareala nije se obradovao Monako - francuski klub je priželjkivao pobjedu Junajteda, koja bi ih lansirala u grupnu fazu Lige šampiona, jer bi to mjesto direktno bilo dodijeljeno ekipi, koja je u francuskoj Ligi 1 završila na trećem mjestu, a u ovom slučaju to je tim iz Monte Karla.

Pošto je titulu sinoć osvojio Viljareal, Monako u evropsku sezonu kreće iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gdje će biti nosilac. U slučaju da prođe tu rundu i plasira se u plej-of, biće u grupi ekipa koje nisu nosioci, a mogući rivali, između ostalog, biće im Benfika i Šahtjor.

Bonus video: