Raičković: Dupla kruna je naš cilj

Budućnost u nedjelju protiv Dečića igra finale Kupa Crne Gore

5909 pregleda 1 komentar(a)
Raičković, Foto: Luka Zeković
Raičković, Foto: Luka Zeković

Finale Kupa Crne Gore na programu je u nedjelju (20.30) na "Gradskom stadionu" u Podgorici, a sastaju se Dečić i Budućnost.

Budućnost je ove sezone ekspresno osvojila titulu, a eventualnim trijumfom u Kupu ima priliku da postane prva ekipa od sticanja nezavisnosti, koja će osvojiti duplu krunu..

“To je od starta cilj svih nas i mislim da smo na pravom putu da ispišemo istoriju. Maksimalno smo motivisani za finale Kupa. Svjesni smo kvaliteta koji posjedujemo, ali i da moramo da pružimo 100 odsto mogućnosti. Siguran sam da ćemo da pobijedimo u finalu ukoliko budemo pravi”, rekao je fudbaler Budućnosti Miloš Raičković.

Ipak, opuštanja nema, jer i Dečić želi da sezonu završi osvajanjem trofeja.

“Dečić je svakako najprijatnije iznenađenje sezone, igra čvrst i agresivan fudbal, ima par veoma dobrih individualaca. Znamo se odlično, već smo odigrali četiri utakmice i nema tajni između nas. Poštujemo rivala i sve što je uradio ove sezone, ali koncetrisani smo na sebe i ukoliko budemo fokusirani, vjerujem u konačan trijumf”, jasan je 27-godišnji vezista.

Budućnost je pobjedom nad Zetom u posljednjem kolu napravila lijepu uvertiru za finale Kupa, stavivši tačku na najdominantniju sezonu od kada se igra fudbal u nezavisnoj Crnoj Gori.

“Šampionski pehar sa 28 bodova prednosti je potpuno zaslužen, jer smo tokom cijele sezone bili na najvećem nivou. Mislim da je atmosfera u svlačionici i generalno u cijelom klubu bila presudna”, objasnio je Raičković.

Raičković je osvojio peti od sedam trofeja Budućnosti, postigao je sedam golova na 32 utakmice, a o dva magična protiv Petrovca i Jezera, kao i onome sa malog fudbala protiv Bokelja u Kupu se pričalo…

“Na ličnom planu sam zadovoljan, ali uvijek može bolje i trudiću se da bude bolje. Žao mi je što sam zbog povrede u drugom dijelu propustio šest - sedam utakmica, ali mlađi igrači koji su dobili šansu umjesto mene iskoristili su je na pravi način. I to je izuzetno bitno, jer su klinci pokazali da na njih može ozbiljno da se računa”.

Kruna uspješne sezone za vezistu je novi poziv u A selekciju Crne Gore za prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom (2. jun, Sarajevo) i Izraelom (5. jun, Podgorica).

“Velika je čast što sam ponovo na spisku nacionalnog tima. Srećan sam, imam dodatni motiv da oparavdam poziv kvalitetnim igrama i zalaganjem, a nadam se da ćemo se Miloš Dragojević, Igor Ivanović i ja na okupljanju pojaviti kao osvajači duple krune”, zaključio je Miloš Raičković.

Bonus video: