"Nike" otkačio Nejmara zbog optužbi za seksualno nasilje

"Wall Street Journal" piše da je brazilski fudbalski superstar dobio raskid ugovora jer je odbijao da bude dio istrage o seksualnom nasilju, koje je prijavila djevojka koja je zaposlena u kompaniji "Nike"

5690 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

U avgustu prošle godine Nejmar je raskinuo ugovor sa kompanijom "Nike", a njegov agent uvjeravao je da je do rastanka došlo isključivo iz komercijalnih razloga.

Istina je, međutim, drugačija - "Wall Street Journal" piše da je brazilski fudbalski superstar dobio raskid ugovora jer je odbijao da bude dio istrage o seksualnom nasilju, koje je prijavila djevojka koja je zaposlena u kompaniji "Nike".

Ona je 2019. godine otkrila da ju je Nejmar seksualno zlostavljao tokom promocije održane još 2016. godine. Američka kompanija tražila je od Nejmara da učestvuje u internoj istrazi, ali je on to odbio.

"Nike" je na kraju odlučio da sa Nejmarom prekine saradnju.

Brazilski as je i ranije optuživan za seksualno zlostavljanje. Istraga na osnovu optužbi manekenke Najile Trindade prekinuta je 2019. godine zbog nedostatka dokaza.

"Nike je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio da sarađuje u istrazi vjerodostojnih navoda o nezakonitim radnjama”, objavio je "Nike" sinoć.

Nejmar je nakon rastanka sa "Nike", potpisao ugovor sa "Pumom"...

Bonus video: