ugovor raskinut prošle godine

"Nike" otkačio Nejmara zbog optužbi za seksualno nasilje

"Wall Street Journal" piše da je brazilski fudbalski superstar dobio raskid ugovora jer je odbijao da bude dio istrage o seksualnom nasilju, koje je prijavila djevojka koja je zaposlena u kompaniji "Nike"

5092 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

U avgustu prošle godine Nejmar je raskinuo ugovor sa kompanijom "Nike", a njegov agent uvjeravao je da je do rastanka došlo isključivo iz komercijalnih razloga.

Istina je, međutim, drugačija - "Wall Street Journal" piše da je brazilski fudbalski superstar dobio raskid ugovora jer je odbijao da bude dio istrage o seksualnom nasilju, koje je prijavila djevojka koja je zaposlena u kompaniji "Nike".

Ona je 2019. godine otkrila da ju je Nejmar seksualno zlostavljao tokom promocije održane još 2016. godine. Američka kompanija tražila je od Nejmara da učestvuje u internoj istrazi, ali je on to odbio.

"Nike" je na kraju odlučio da sa Nejmarom prekine saradnju.

Brazilski as je i ranije optuživan za seksualno zlostavljanje. Istraga na osnovu optužbi manekenke Najile Trindade prekinuta je 2019. godine zbog nedostatka dokaza.

"Nike je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio da sarađuje u istrazi vjerodostojnih navoda o nezakonitim radnjama”, objavio je "Nike" sinoć.

Nejmar je nakon rastanka sa "Nike", potpisao ugovor sa "Pumom"...

Preporučujemo za Vas