Veliki uspjeh Jezera, Savović: Bili smo puni želje i motiva

Smatram da je - uz Dečić - Jezero bilo najprijatnije iznenađenje u ligi - kaže trener prvoligaša iz Plava

4237 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Mimo svih prognoza i očekivanja fudbalske javnosti Jezero je iza sebe ostavilo klubove sa neuporedivo većom tardicijom, infrastrukturom, završivši na petom mjestu prvoligaškog karavana. Plavljani su se kroz baraž prošle godine domogli Prve lige, da bi u ovoj uspjeli da obezbijede opstanak, prvi put u istoriji kluba.

- Prezadovoljni smo. Ne samo da smo obezbijedili opstanak u najjačem domaćem prvenstvu, već smo to uradili i bez baraža, što je prvobitno zacrtano kao neki dostižan cilj. Ne znam kako neko drugi to doživljava, ali lično smatram da je - uz Dečić - Jezero bilo najprijatnije iznenađenje u ligi. Dečić je od drugoligaša stigao do Evrope, ali to je neka druga priča u odnosu na Plav, koji nema fudbalsku infrastrukturu i sve smo utakmice kao domaćini igrali van Plava. I ne samo zbog pozicije na tabeli, o našem uspjehu svjedoči podatak da je štoper Meldin Drešković u idealnom timu šampionata. To jeste njegov uspjeh, ali i zasluga i nagrada za cijeli kolektiv - rekao je trener Milija Savović.

Iako je Jezero još do polusezone pokazalo da ima potencijal da se bori sa ostalim fudbalskim ekipama u ligi, ključna je bila serija u finišu sezone od sedam utakmica bez poraza iz kojih su Plavljani osvojili 17 bodova.

- Imali smo tu seriju od pet pobjeda i dva remija, nakon koje je došao poraz od Budućnosti u odličnoj igri. U posljednjem kolu nam je u Beranama bio potreban bod protiv Iskre, i uspjeli smo. Uslijedio je veličanstven doček u Plavu, potom i proslava i bilo je jasno koliko bi nam značila pomoć publike. Nažalost, moralo je da se igra bez nje - kazao je Savović.

Jezero je u jednom momentu pred taj niz dobrih rezultata izgledalo kao jedan od najozbiljinijih putnika u niži rang.

- Imali smo taj loš niz početkom proljeća, jer su naša pojačanja - Mendi, Brisuela i Vukčević kasnili sa pripremom. Vukčević je takođe imao problem sa koronom, ali kada se ekipa kompletirala krenuo je i naš bijeg u sigurnu zonu. Igrači su bili puni želje i motiva i uspjeli smo da obradujemo navijače - istakao je Savović i dodao:

- Bilo je stresno, jer ovu sezonu ne razdvajam od prošle i posmatram je kao cjelinu. Finiš ove je bio posebno stresan, trebalo je ne izgubiti u posljednjem kolu i smatram da nam je svima potreban odmor.

Savović nakon svega nije siguran da ostaje u Jezeru.

- Zahvalan sam upravi Jezera na sjajnom odnosu, organizaciji i za 20 godina mog bavljenja ovim poslom nisam naišao na korektniji odnos i bolje čelnike. Sve je ispoštovano. Plavu, međutim, fali infrastruktura koja se ne može tako skoro izgraditi kako bi se pravili neki dugoročniji planovi i strategije. Uprava je izrazila želju da nastavimo saradnju, ali sam tražio da pričekamo. Bitno je da smo promovisali pet-šest igrača u prvoligaške fudbalere, uz rezultat koji je podsticaj da se što prije krene sa realizacijom uslova za igru u Plavu - zaključio je Savović.

Bonus video: