Sampaoli: Mesi mi ne kroji taktiku

Umjesto da se priča o obračunu sa Francuskom u Tatarstanu, na pres konferenciji Horhea Sampaolija je najviše bilo priče o tome da li Lionel Mesi bira tim i sastavlja taktiku „albiselesta”
54 pregleda 5 komentar(a)
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Horhe Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.06.2018. 20:49h

Osminu finala otvara spektakl u Kazanju, obračun aktuelnog vicešampiona svijeta i Amerike, Argentine, i Francuske, srebrne sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

Ali, umjesto da se priča o obračunu u Tatarstanu, na pres konferenciji Horhea Sampaolija je najviše bilo priče o tome da li Lionel Mesi bira tim i sastavlja taktiku „albiselesta”.

Temperamentni stručnjak je više puta pomalo i neumjesno hvalio najboljeg igrača, zanemarivši da u ekipi ima još dosta zvijezda, a čini se da je prešao granicu protiv Nigerije.

Mediji su pred meč pisali da Mesi i Havijer Maskerano prave taktiku i biraju tim za meč sa vsuperorlovima” (veliki broj izmjena u startnoj postavi daje još više smisla toj priči), a kamere su snimile kako Sampaoli navodno pita asa Barse u 2. poluvremenu da li je vrijeme da ubaci Serhija Aguera.

Selektor je, medutim, poručio da se nije desilo ono kako je to karakterisano, već je pokušao da se opravda.

„Razmatrali smo različite opcije na veoma važnoj utakmici i morali da donesemo odluku. Samo sam rekao Mesiju da ćemo koristiti strategiju koju smo vježbali sa više napadača. To je bila čista razmjena informacija sa jednim od mojih igrača, ništa drugo”, rekao je Sampaoli, koji je slikovito najavio veliku bitku sa Francuzima:

„Borićemo se sa nožem u ustima! Ova grupa igrača ima ogroman ponos kad igra za svoju zemlju, to nas čini opasnim za svakog protivnika”.

Bonus video: