Džejms i Foden rivali 13, a imaju po 21 godinu

Ris Džejms, Fil Foden, Mejson Maunt i Hadson - Odoi su do najveće utakmice stigli kroz akademije Čelsija i Mančester sitija

8668 pregleda 3 komentar(a)
Džejms i Foden u finalu mladih Engleske 2014. godine, Foto: Twitter
Džejms i Foden u finalu mladih Engleske 2014. godine, Foto: Twitter

Bek Čelsija Ris Džejms je oduševio svijet ulogom u eliminaciji favorizovanog Atletika a sinoć u finalu se izborio i sa najubojitijim napadačima Mančester sitija u finalu Lige šampiona (1:0)

Na drugoj strani Fil Foden nije uspio, u ziceru ga je spriječio blok požrtvovanog Ridigera.

Ta dvojica vršnjaka, iako 21-godišnjaci imaju već 13 godina velikog rivalstva. Ono kreće još od njihove osme gosine, kad su uglavnom igrali jedni protiv drugih u finalima različitih godišta takmičenja u Engleskoj.

"Ja sam tada igrao sredinu terena i bili su to žestoki dueli, ali on je i tada bio nezaustavljiv, kao uostalom i sada i zato je postigao toliko uspejha u Sitiju. ja sam u međuvremenu preuzeo ulogu na desnom beku", kazao je Džejms.

Posljednji put u omladinskoj konkurenciji ta dva mladića su se našli u finalu Kupa Engleske za mlade 2017, slavio je Čelsi (1:1, 5:1), ali je Foden u prvom meču postigao fanatstičan gol.

Ako se zna da su u tom finalu igrali i Mejson Maunt, asistent kod gola za pobjedu u finalu Lige šampiona, Hadson - Odoi koji je sinoć ostao na klupi za rezerve Čelsija, onda je pogrešno mišljenje da dva velikana do uspjeha dolaze skupim kupovinama.

"Sjajno je da je toliko igrača poniklih u dva kluba igralo finale Lige šampiona, to je uspjeh dvije sjajne akademije", priznao je Džejms.

Bonus video: