Žrijeb za kvalifikacije za Ligu šampiona: Budućnost čeka iz prvog šešira, poznati svi potencijalni rivali

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija na programu je 15. juna

9606 pregleda 10 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Od ranije je poznato da će šampion Crne Gore prvi put u istoriji biti nosilac na žrijebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - ove sezone to će biti Budućnost, iza koje je sjajna sezona i osvajanje duple krune.

Budućnost je ranije saznala imena većine potencijalnih rivala, a od juče su poznati svi timovi protiv kojih bi "plavi" mogli da igraju za prolaz u drugu rundu.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija na programu je 15. juna u 13 časova, a potencijalni protivnici Budućnosti su Riga (Letonija), HJK Helsinki (Finska), Linfild (Sjeverna Irska), Fola Eš (Luksemburg), Šahtjor Soligorsk (Bjelorusija), Nečfi (Azerbejdžan), Makabi Haifa (Izrael), Konan Kej Nomads (Vels), Šemrok (Republika Irska), Valur (Island), Bodo (Norveška), Mura (Slovenija), Teuta (Albanija), Borac Banja Luka (Bosna i Hercegovina), Hamrun (Malta) i pobjednik preliminarnog turnira na kojem učestvuju Toršavn (Farska ostrva), Priština (Kosovo), Inter (Andora) i Folgore (San Marino).

U slučaju prolaska u drugu rundu, Budućnost će biti u grupi nepovlaštenih timova, a potencijalni rivali su Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Malme, Legija, Kluž, Ferencvaroš, Olimpijakos, Jang Bojs, Šerif i Ludogorec.

Budućnost će, u slučaju eliminacije u prvom kolu, takmičenje nastaviti u Ligi konferencija.

Bonus video: