Savićević tokom intervjua pocijepao sliku na kojoj je sa Brankom Brnovićem

"Ovog nećemo pokazivati", kazao je Savićević novinarima srpskog Telegrafa

45528 pregleda 38 reakcija 41 komentar(a)
Branko Brnović i Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović i Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u intervjuu srpskom "Telegrafu" pocijepao je sliku na kojoj se, dok je igrao za Crvenu zvezdu, nalazi u duelu sa tadašnjim fudbalerom Partizana, Brankom Brnovićem.

Novinari "Telegrafa" dali su Savićeviću nekoliko fotografija iz slavnih igračkih dana, sa posebnim osvrtom na period proveden u Zvezdi, uz molbu da ih prokomentariše.

Kada je došla na red slika u duelu sa Brnovićem, najbolji crnogorski fudbaler svih vremena je odlučio da je pocijepa.

"Ovog nećemo pokazivati", kazao je Savićević i pokazao dio na kojoj je ostao samo on.

"Ovo je sa jedne utakmice".

Video možete pogledati na OVOM LINKU.

Fotografija duela sa Brnovićem koju je Savićević pocijepao
Fotografija duela sa Brnovićem koju je Savićević pocijepaofoto: SD

Savićević i Brnović bili su saradnici dugi niz godina - na terenu, od Budućnosti do reprezentacije Jugoslavije, preko rukovodećih struktura u Fudbalskom savezu.

Od početka crnogorske reprezentativne fudbalske priče Brnović je bio dio stručnog štaba A selekcije, od pomoćnika Zoranu Filipoviću i Zlatku Kranjčaru, do samostalnog trenerskog angažmana od 2011. do 2015. godine.

Pune četiri godine - dva takmičarska ciklusa, plus finiš ciklusa za EP 2012, kada je Crna Gora igrala baraž sa Češkom - Savićević je držao Brnovića na selektorskoj poziciji, nije dao na njega, trpeći velike kritike medija i javnosti.

"Sokoli" su u drugom dijelu Brnovićevog mandata, iako sa najvećim zvijezdama, Vučinićem i Jovetićem, Bašom i Savićem, igrali loš fudbal, ali Savićević nije želio da pokrene pitanje selektorove smjene. Sve do debakla u prijateljskom meču sa Makedonijom (4:1) u novembru 2015, kada je došlo do rastanka jer je Brnoviću istekao drugi ugovor.

Šest godina kasnije, odnosi, očito, više nisu idilični, daleko od toga.

Brnović se u fudbalskim krugovima čak i spominjao kao mogući protivkandidat Savićeviću na predstojećim izborima za mjesto predsjednika Fudbalskog saveza.

Bonus video: