Pitaju se Iskra i Petrovac

Večeras prvi mečevi baraža za popunu 1. CFL - u Danilovgrad stiže Igalo, pod Malim brdom je gost Arsenal (20 sati)

4863 pregleda 6 komentar(a)
Iskra igra za spas sezone, Foto: FK Iskra
Iskra igra za spas sezone, Foto: FK Iskra

Prvoligašima pripada uloga favorita pred dvomeče baraža za popunu Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige. Iskra se sastaje sa Igalom, rival Petrovca je Arsenal - ko će kompletirati listu timova u elitnom rangu našeg fudbala za narednu sezonu biće poznato nakon duela koji se igraju večeras odnosno u nedjelju.

Danilovgrađani su imali ozbiljne ambicije, jurili plasman na evropsku scenu, na kraju moraju težim putem do opstanka.

- Imamo kvalitetniju ekipu od Igala, ali to će biti uzalud ako na terenu ne budemo pravi. Uz sav respekt prema rivalu, pobjeda je za nas jedina opcija - moramo da postignemo gol ili više njih i uradimo sve da sačuvamo sopstvenu mrežu - kaže trener Iskre Srđan Nikić, koji ne može da računa na Petrovića, Rogošića, Kumburovića, Šaletića i Maleševića, dok je pod znakom pitanja Đorić.

Igalo je u finišu sezone u Amplitudo Drugoj ligi ispred Koma stiglo do pozicije koja vodi u baraž.

- Ne treba posebno pričati o Iskri, koja je veoma iskusan tim, sa izuzetnim pojedincima. Mi moramo da budemo spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - istakao je kapiten Igala Milo Đurković.

Petrovac je dugo bio posljednji tim u Prvoj ligi, a u baraž ga je lansirao remi protiv Dečića u Tuzima u posljednjem kolu.

- Znamo koliko baraž može da bude nepredvidiv. Uvijek smo izlazili kao pobjednici, nadam se da ćemo i ovog puta, iako je svaki baraž priča za sebe - kaže vezista Marko Marković.

Koliko može Arsenal u duelu sa Petrovčanima?

- Oni su kvalitetnija ekipa, ali očekujem borbenu utakmicu. Sigurno ćemo imati šta da pokažemo - rekao je trener Tivćana Goran Jovanović.

Večerašnji dueli u Danilovgradu i Petrovcu počinju u 20 sati.

Bonus video: