Pobjede Iskre i Petrovca, po gol nade za Igalo i Arsenal

Iskra - Igalo 2:1, Petrovac - Arsenal 2:1 u prvim mečevima baraža za Prvu ligu. Revanši su za četiri dana.

11772 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Iskra je pobijedila Igalo sa 2:1 u Danilovgradu u prvom meču baraža za Telekom 1. Crnogorsku fudbalsku ligu, a istovjetnu pobjedu, doduše neuporedivo težu, izborio je Petrovac protiv Arsenala pod Malim brdom (2:1).

Revanši su za četiri dana, na terenima drugoligaša.

Očekivalo se da će prvoligaš imati lakši posao, ali su Igalo i Arsenal pokazali zube. Da li su najavili i da su možda spremni za premijerni nastup u eliti? Odgovori će se dobiti u subotu...

Igalo je mučilo Iskru u u prvom poluvremenu, ali se činilo da je sve gotovo kada su Danilovgrađani u nastavku preuzeli potpunu kontrolu - i igre, i rezultata.

Povela je Iskra u prvom minutu drugog dijela, kada je napadač Bogdan Milić primio loptu na grudi i silovito šutirao sa oko 25 metara, ona je doduše bila na rukama golmana Petrovića, ali se odbila u mrežu.

Dvanaest minuta kasnije, u 58. Đurišić je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu na drugu stativu, Vuković je odigrao povratnu za Račiča, koji je plasirao u mrežu - 2:0.

Veliku nadu Igalu pred revanš vratio je Japanac Junsu Li, koji je u trećem minutu sudijskog dodatka pogodio sa ivice peterca za veliku radost svog tima. Golu je prethodio nesporazum - odnosno spoticanje dvojice igrača Iskre, Drinčića i Đurišića, te dobra asistencija rezerviste Ilića.

Petrovac je mnogo teže došao do svojih 2:1 protiv Arsenala, a po onome što je viđeno pod Malim brdom, "nebesko-plave" bi mogao da čeka napet revanš.

Poveo je Petrovac u 30. minutu, nakon odličnog prodora i povratne lopte Divanovića, te precizbog udarca štopera Medigovića sa 15-ak metara.

Arsenal, koji ni do tada nije imao podređenu ulogu, imao je dvije velike šanse preko Argentinca Montenegra da izjednači. Gol je, ipak, stigao prije poluvremena - Mikijelj je neoprezno faulirao Montenegra u svom šesnaestercu, a Ćetko Manojlović pogodio sa bijele tačke.

U nastavku - otvorena igra i šanse na obje strane, a Tivćani su u jednom napadu, preko Montenegra i Todorovića, dva puta pogodili stativu!

Šanse je imao i Petrovac, ali je do pobjedonosnog i gola stigao u 88. minutu. Bio je korner, velika gužva u petercu, gdje se ponovo najbolje snašao Luka Medigović - štoper Petrovčana postigao je dva gola, možda i vrijedna opstanka.

Rezultati

Iskra - Igalo 2:1

Milić 46, Račić 58. - Li 90+3.

Petrovac - Arsenal 2:1

Medigović 30, 88. - Manojlović (penal) 44.

Bonus video: