Radulović proba igrače i sisteme

Crna Gora danas na sarajevskoj Grbavici (18 h) gostuje Bosni i Hercegovini u prijateljskom meču

9362 pregleda 4 komentar(a)
Simić. Hakšabanović, Vešović i Kosović na treningu na Grbavici, Foto: Savo Prelević
Simić. Hakšabanović, Vešović i Kosović na treningu na Grbavici, Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija pokušaće protiv Bosne i Hercegovina da odigra dobar meč, uprkos izostanku čak 13 fudbalera, računajući i one najbolje, da izvuče benefite pred septembarski nastavak kvalifikacija, poruka je selektora Miodraga Radulovića.

“Sokoli” su juče prijepodne doputovali u Sarajevo premijernim letom nove crnogorske nacionalne avio-kompanije “To Montenegro”, a fudbaleri su popodne trenirali na Grbavici, stadionu Željezničara, gdje će se igrati večerašnji meč.

Neće ovo biti jedina junska provjera, Crna Gora se već u subotu pod Goricom sastaje sa Izraelom, takođe u prijateljskom meču.

- Kao što sam već rekao, imali smo sasvim drugačiju koncepciju i rada na treninzima i načina na koji bismo igrali ove dvije utakmice. Pored svih povreda sa kojima ste već upoznati imamo i Šćekića koji nije uspio da se oporavi od povrede iz finala Kupa, dok sa Savićem, koji je imao izuzetno napornu i uspješnu sezonu, ne želimo da rizikujemo. Igrači koji su tu treba da pokažu da su sa pravom dio nacionalnog tima i da igre iz klubova ponove i ovdje, da pokažu da imaju kvalitet koji nam treba za septembarske mečeve - rekao je Radulović na pres konferenciji.

Biće to drugi susret najboljih selekcija BiH i Crne Gore - prije tri godine, takođe u prijateljskom meču, u Zenici, mreže su mirovale (0:0).

Oslabljeni će ovoga puta biti i Bosanci, bez glavnih igrača Džeka, Pjanića, Višće, Kolašinca... pa se očekuje da i njihov selektor, Bugarin Ivailo Petev, ukaže šansu igračima koji su do sada imali manju minutažu.

Radulović je, s druge strane, i prinuđen da to uradi.

- Ovo su jedine prijateljske utakmice koje ćemo imati ove godine. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu i novim igračima, da pokažu koliko mogu u jednom jakom meču. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo izvući benefit za sepembarske mečeve - kazao je Radulović, koji do juče popodne nije donio odluku o startnoj jednaestorici.

Izvjesno je da nju kroje povrede i odsustva...

- Nisam još uvijek odlučio ko će početi. Imam nekoliko nedoumica, do juče smo razmišljali i o tome u kojem ćemo sistemu da nastupimo… U ova dva meča isprobaćemo dva sistema, zato i služe prijateljske utakmice - istakao je Radulović.

Moguća varijanta mogla bi, ipak, da bude: Šarkić ili Dragojević na golu, Vukčević, Vujačić, Simić i Tomašević u odbrani, Savićević i Kosović kao zadnji vezni, ispred njih Vešović, Jovović i Hakšabanović, a u napadu Bećiraj.

Marko Vešović, doskorašnji fudbaler Legije iz Varšave, tako bi danas na Grbavici trebalo da odigra prvi meč nakon skoro godinu pauze zbog teške povrede i operacije koljena.

- Srećan sam što sam opet tu, prezadovoljan povratkom nakon duže pauze. Jedva čekam utakmicu, jedva čekam da ponovo istrčim na teren u dresu reprezentacije - kazao je Vešović, koji se nedavno rastao sa Legijom nakon isteka ugovora.

Utakmice za reprezentaciju i minutaža koja dobije možda će mu pomoći i ubrzati proces traženja novog kluba, a prva šansa je u Sarajevu.

- Iskreno, ne bih gledao protivnika. Oni, baš kao i mi, imaju probleme sa sastavom. Mislim da iz svakog problema može da proiziđe nešto dobro i svaki momak koji dobije priliku da zaigra će sigurno biti motivisan da odigra što bolje. Utakmica jeste prijateljskog karaktera, ali mislim da će biti pravo nadmetanje na terenu jer svi želimo da napravimo što bolji rezultat - rekao je Vešović.

„Zmajevi” traže trijumf nakon godinu i po

Poput crnogorske, i reprezentacija Bosne i Hercegovine je oslabljena povredama i izostancima, ali selektor Ivailo Petev uprkos svemu očekuje pobjedu.

- Želim da odigramo dobru utakmicu, da budemo odgovorni i da pobijedimo. S obzirom na to da na spisku imamo dosta novih igrača, isprobaćemo ih sve. Ipak, važno je da održimo naš sistem igre i da napredujemo - poručio je bugarski stručnjak, nekadašnji trener zagrebačkog Dinama.

- Crna Gora je dobra ekipa i neće biti lako. Bitan je naš pristup, da igrači budu podrška jedan drugom na terenu i onda neće biti problema - dodao je Petev.

Ibrahim Šehić, golman turskog Konijaspora, takođe očekuje pobjedu.

- Dugo nismo pobijedili i mnogo smo o tome razgovarali. Pozitivni rezultati su važni i radi samopouzdanja koje će nam sigurno trebati u kvalifikacijama - kazao je Šehić.

“Zmajevi” su u martu, na startu kvalifikacija, remizirali u Finskoj (2:2) i izgubili kući od Francuske 1:0. Posljednji trijumf su zabilježili još u novembru 2019. protiv Lihtenštajna.

Bonus video: