Đurđević pred odlaskom iz Hihona: Loša finansijska situacija u klubu, tri tima zainteresovana za potpis

Đurđević je ove sezone postigao 22 pogotka i bio najbolji fudbaler Hihona

5514 pregleda 2 komentar(a)
Đurđević, Foto: Savo Prelević
Đurđević, Foto: Savo Prelević

Urođu Đurđeviću ugovor sa Hihonom ističe za dvije godine, ali bi crnogorski reprezentativac već ovog ljeta mogao da promijeni sredinu.

Nakon završetka sezone finansijska situacija u klubu nije idealna, a ostanak u Segundi primorao je čelnike kluba da saslušaju svaku ponudu, koja bude stigla za Đurđevića.

A ponuda i zainteresovanih klubova ima - tu su, prije svega Hetafe i novi prvoligaši Majorka i Espanjol.

Španski mediji pišu da će svi zainteresovani klubovi pokušati da obore cijenu, budući da u Đurđevićevom ugovoru postoji klauzula od 25 miliona eura.

Hihon je zainteresovan za razgovor i prodaju, kako bi zaradio nešto novca, a osim Đurđevića na transfer listi je i mladi fudbaler Manu Garsija.

Takođe, o ozbiljnosti situacije svjedoči podatak da klub neće produžiti saradnju sa igračima, kojima je po završetku sezone istekao ugovor.

Đurđević je ove sezone bio najbolji fudbaler Hihona, postigao je 22 pogotka (jedan manje od najboljeg strijelca lige, Raula de Tomasa), navijači su ga izabrali za najboljeg igrača ekipe, ali je tim na kraju zauzeo sedmo mjesto sa dva boda manje od Valjekana, koji se nalazi u zoni doigravanja za La Ligu.

Bonus video: