Batrović: Fudbalska Crna Gora će imati kandidata za predsjednika FSCG

Izbori su 30. juna

5007 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Njunjić
Foto: Savo Njunjić

Udruženje Fudbalska Crna Gora, koje čine nekadašnji fudbaleri, treneri, fudbalski radnici, imaće kandidata za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, poručio je Zoran Batrović.

Danas se iz trke povukao Vladan Rakočević, kandidati su u ovom trenutku Dejan Savićević i bivši sudija Jovan Kaluđerović, a ko zaista ulazi u trku za prvog čovjeka crnogorskog fudbala znaće se 7. juna.

To je posljednji dan za dostavljanje kandidatura, dok su izbori zakazani za 30. jun.

"Stanje u crnogorskom fudbalu, koje je izuzetno loše godinama unazad, natjeralo me da se priključim projektu Fudbalske Crne Gore. Ovo sve gledam sa aspekta nekadašnjeg fudbalera, reprezentativca Jugoslavije i trenera. Sve ovo posmatram 15 godina unazad i vidim da nam fudbal sve više i više pada. Isključivo sam ušao u ovu priču na poziv bivših učenika i saigrača, jer je ovo sportska priča bez ikakvog uticaja politike", saopštio je Batrović.

"Promjene u crnogorskom fudbalu su neophodne. Neophodne, jer nam u ovom sportu ne trebaju političari, trebaju nam sportisti, bivši fudbaleri, bivši asovi, koji žele dobro ovom sportu. Prije nekoliko dana smo na konferenciji za medije ukazali na samo dio problema, a njih je mnogo više. To se prije svega odnosi na naš rejting u Evropi, jako lošu ligu, jer nije sve u postavljanju vještačke podloge ili reflektora. Upravo zbog toga, aktuelno rukovodstvo Fudbalskog saveza Crne Gore zrelo je za odlazak sa funkcija. Izbori su tu, jako blizu, a mi ćemo, kao Fudbalska Crna Gora, imati kandidata koji je bivši fudbaler, koji razumije i bivše igrače, sadašnje igrače, klubove i sve njihove potrebe. Kandidovaćemo čovjeka koji sa svojim timom ima viziju kako fudbal u Crnoj Gori treba da izgleda u narednih deset godina".

"Ne želimo da nam utakmice reprezentacije sa tribina gledaju ljudi koji moraju da dođu i mašu zastavama, želimo da se na tribinama nađu bivši igrači, djeca iz klubova, jer su oni budućnost. A o njima se malo vodi računa. Dvije lige, kadetska i omladinska, napravljene su vještački, kvaliteta u njima nema i jednostavno za par godina ukoliko nastavimo ovako nećemo imati igrača ni za jednu selekciju. Zato apelujem na sve moje kolege, bivše i sadašnje, da se priključe projektu Fudbalske Crne Gore i da svi zajedno damo doprinos promjenama u crnogorskom fudbalu", zaključuje se u Batrovićevom saopštenju.

Bonus video: