Bećiraj: Čast mi je da igram za Crnu Goru, za nas nema prijateljskih mečeva

"Hrabri sokoli" sjutra (20.45) protiv Izrael igraju prijateljsku utakmicu

6407 pregleda 13 komentar(a)
Bećiraj na današnjoj konferenciji, Foto: Savo Prelević
Bećiraj na današnjoj konferenciji, Foto: Savo Prelević

U odsustvu Stevana Jovetića, Uroša Đurđevića i Stefana Mugoše prvi izbor u napadu selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore, Miodraga Radulovića u junskom ciklusu je Fatos Bećiraj.

Bećiraj je na prethodnom meču protiv Bosne i Hercegovine imao šansu za pogodak, nije je iskoristio, a priliku za popravni imaće sjutra veče u još jednom prijateljskom duelu - protiv Izraela (20.45) na "Gradskom stadionu" u Podgorici.

"Za svaku utakmicu se spremamo isto. Pokušaćemo da odigramo što bolje, ali rezultat je bitan. Ako ostvarimo dobar rezultat bićemo motivisaniji za septembar. Za nas nema prijateljskih utakmica", poručio je Bećiraj na današnjoj konferenciji.

Bećiraj dobro poznaje izraelske fudbalere. Igrao je u Makabiju iz Netanje, a prethodnu sezonu proveo je - kao pozajmljen igrač Visle iz Krakova - u Bnei Jehudi. Tokom sukoba između izraelskih snaga i Hamasa prethodnog mjeseca, crnogorski fudbaler je tražio od čelnika Bnei Jehude da napusti zemlju, ali je njegov zahtjev odbijen.

"Poznajem Izrael. Radi se o dobroj selekciji sa kvalitetnim igračima. Tamo se situacija smirila, pod kontrolom je sve. Imam ugovor sa Vislom iz Krakova još godinu dana. Vraćam se tamo pa ćemo da vidimo. Izrael je kvalitetna liga, imaju dobre stadione i kvalitetne strance."

Bećiraj je fudbaler sa najviše nastupa u reprezentativnom dresu. Odigrao je 78 mečeva.

"Čast mi je da igram za Crnu Goru, mnogo mi znači. Od 2009. sam tu - jednu ili dvije utakmice sam propustio. Tu sam da pomognem kada god budem potreban. Na svakoj utakmici sam davao 120 odsto. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali svakom se ponosim", iskren je Bećiraj.

Protiv BiH je imao šansu da postigne pogodak.

"Žao mi je što nisam dao gol. Uradio sam sve što treba, ali nije bilo sreće. Nadam se da će sada biti više", poručio je Bećiraj.

Bonus video: