reagovanje

Bećirović demantovao Rakočevića: Nikada se nismo sreli, niti razgovarali, podrška Savićeviću

Bećirović je kazao da je tačno samo da je Rakočević želio da stupi u kontakt posredstvom zajedničkih prijatelja

4654 pregleda 15 komentar(a)
Stadion bjelopoljskog Jedinstva
Stadion bjelopoljskog Jedinstva

Predsjednik Jedinstva iz Bijelog Polja, Nermin Bećirović kazao je da se nikada nije sreo, niti razgovarao telefonom sa Vladanom Rakočevićem, koji je juče povukao kandidaturu za predsjednika Fudbaslkog saveza Crne Gore.

Rakočević je juče kazao da je želio da prezentuje program "u FK Jedinstvo iz Bijelog Polja, ali da je predsjednik kluba bio izričit u stavu da ne smije da se sastane sa mnom iz političkih razloga".

Bećirović je kazao da je tačno samo da je Rakočević želio da stupi u kontakt posredstvom zajedničkih prijatelja.

Takođe, Bećirović je poručio da aktuelni predsjednik FSCG-a, Dejan Savićević ima podršku ovog kluba na predstojećim izborima.

Reagovanje Bećirovića prenosimo u cjelosti.

"Prije svega, raduje me činjenica što je izvjesni gospodin Rakočević učinio jedinu ispravnu stvar i povukao kandidaturu, vjerovatno shvativši da su u fudbalu stvari ipak jasnije i nedvosmislenije nego bilo gdje drugo, kao što je i jasna činjenica da aktuelni Predsjednik FSCG i fudbalska legenda Crne Gore, Dejan Savićević u ovom trenutku nema ravnopravnog protivkandidata niti ga može imati još neko vrijeme. Žao mi je što je gospodin Rakočević, vjerovatno razočaran zbog podrške koja je izostala, posegao za iznošenjem apsolutne neistine i najprizemnijih izmišljotina na račun FK Jedinstvo i mene lično kao aktuelnog Predsjednika kluba. Posebno me je to začudilo obzirom da čovjeka ne poznajem niti sam ikada čuo za njega u smislu nekog fudbalskog dostignuća, poslovnog ili bilo kakavog drugog, niti smo se ikada sreli, a niti čuli telefonom ili na bilo koji drugi način. Tačno je samo jedno, da je pokušao da stupi u kontakt posredstvom zajedničkih prijatelja, koje iz poštovanja prema tim ljudima neću pomenuti, koji su u korektnom razgovoru ponudili da se sretnemo i porazgovaramo o eventualnoj podršci. Ja naravno neću iznositi niti detalje niti bilo šta vezano za te razgovore, ali svjedoci su upravo ti ljudi da im je od starta rečeno da FK Jedinstvo i Uprava kluba su među prvima pružili nedvosmislenu podršku aktelnom Predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću i ostalom rukovodstvu, te da bi u tom smislu svaka dalja priča po tom pitanju bila nepotrebna i mogla bi se shvatiti kao " trgovina " koja nam nije svojstvena niti nam priliči.

Ne razumijem poentu ovakvog nastupa, pogotovo u situaciji kada se sam povlači, a dodatno zbog činjenice da je na drugoj strani jedna fudbalska veličina i legenda Dejan Savićević, kojeg da je sreće svi u CG treba da podstičemo i ubjeđujemo da ostane na ovoj poziciji i nastavi da uspješno vodi FSCG, a ne da bilo ko lobira ili razmišlja o eventualnoj podršci. Sreća je što su i čelnici FSCG od samog starta upoznati sa kompletnom pričom i što smo zajedno prozreli da su i ovakve konstrukcije moguće kao i razni pritisci. No na sreću, ovdje i nema prostora puno da se razmišlja jer je potpuno jasno gdje je mjesto u svemu ovome politici a gdje fudbalu, makar smo sa Dejom Savićevićem tu načisto. I još nešto, drago mi je da je gospodinu Rakočeviću inspirativna bila FB stranica našeg kluba, pa i akcija koju smo sprovodili u cilju što efikasnijeg funcionisanja našeg kluba, mi se tim akcijama ponosimo kao i ostalim aktivnostima koje smo časno i prvenstveno iz ljubavi, ( jer drugih interesa nemamo ), radili sve ovo vrijeme", piše u reagovanju Bećirovića.

Preporučujemo za Vas