Krstović presudio domaćinu nakon provale oblaka u Luksemburgu

U21 reprezentacija Crne Gore slavila u Luksemburgu 2:1 i upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP. Meč u Eš sur Alzetu kasnio je sat i 40 minuta zbog jake kiše koja je natopila teren

28793 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Krstović je ušao sa klupe i postigao odlučujući gol, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović je ušao sa klupe i postigao odlučujući gol, Foto: Savo Prelević

Mlada reprezentacija Crne Gore ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - izabranici Miodraga Vukotića slavili su sa 2:1 u Luksemburgu, nakon kašnjenja početka meča od tačno 100 minuta zbog provale oblaka i kiše koja je natopila teren stadiona "Frontier" u Eš sur Alzetu.

Luksemburg - Crna Gora
foto: RTL.LU

Kada su se stekli uslovi da utakmica konačno počne, Crna Gora je zaigrala bolje od domaćina, propustila je veliku priliku da povede u 7. minutu (zicer Sijarića), ali zato nije u 8.

Napadač Lazar Mijović je izveo korner, a njegov saigrač iz Budućnosti, defanzivac Anto Babić bio je najviši u skoku i pogodio za 0:1.

Ko je, nakon dobrog otvaranja, slutio da Vukotićeve momke čeka tako težak meč i paklen put do pobjede.

Luksemburžani su pokazali zube u nastavku, potvrdili da nisu autsajderi, iako su žrijebani iz šestog šešira, prijetili su našoj selekciji i tri minuta prije odlaska na odmor uspjeli da izjednače. Olesen je na nakon kombinacije iz kornera i centaršuta Rupila glavom savladao golmana Balšu Popovića.

Put do pobjede crnogorskom timu, ispostavilo se, otvoren je u 11. minutu nastavka, kada je domaći krilni napadač Koreia dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U preostalih 35 minuta Crna Gora je lomila otpor Luksemburga, i uspjela da ga slomi 11 minuta prije kraja, kada je naš najbolji igrač Nikola Krstović (ušao u igru na poluvremenu), pogodio sa pet metara nakon sjajnog ubacivanja Drešaja sa desne strane.

Gol je visio u vazduhu, u akciji koja je prethodila golu veliku šansu za Crnu Goru imao je i Latković.

Crna Gora nakon dva odigrana kola ima četiri boda u grupi F, jer je u prvoj rundi remizirala u Podgorici protiv Bosne i Hercegovine (2:2).

Naredni meč u Vukotićevi izabranici igraju 3. septembra, kada dočekuju Švedsku, a četiri dana kasnije gostuju Italiji.

Bonus video: