Protiv Izraela kao protiv BiH, pod Goricom kao na Grbavici: Još da neka lopta završi u mreži...

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na kraju takmičarske sezone dočekuje selekciju Izraela (20.45). Selektor Radulović vjeruje da će igrači ponoviti partiju kao protiv BiH prije četiri dana, ali i da će postići gol i zabilježiti pobjedu

13065 pregleda 8 komentar(a)
Crnogorski fudbaleri koji su počeli meč sa BiH u Sarajevu, Foto: Savo Prelević
Crnogorski fudbaleri koji su počeli meč sa BiH u Sarajevu, Foto: Savo Prelević

Najbolji crnogorski fudbaleri - oni na koje selektor Miodrag Radulović trenutno računa, zvanično zatvaraju takmičarsku sezonu test-mečom protiv Izraela večeras pod Goricom u 20.45.

Posljednja utakmica pred godišnji odmor, a još prijateljska, obično je najteža za igranje, ali raduje izdanje “sokola” prije četiri dana protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu (0:0).

Fudbaleri koji su do sada imali manju minutažu pokazali su da njih može da se računa u budućnosti, s samo je malo više iskustva, sreće ili koncentracije falilo da barem jedna lopta završi u bosanskoj mreži.

Meč na Grbavici pokazao je da igrači koji su dobili šansu imaju veliki motiv da se dokažu u reprezentativnom dresu, a to bi trebalo da se prenese i na teren stadiona pod Goricom, gdje će nakon duže vremena meč nacionalne selekcije moći da gleda 1.200 navijača.

"Želimo slično izdanje kao protiv Bosne i Hercegovine. Bitno je da u pozitivnom ambijentu završimo ovaj dio, jer su nam važne sve utakmice. Imali smo specifičan start zajedničkog posla - odmah smo ušli u takmičenje. Imao sam ideju kako Crna Gora treba da izgleda. Sada imamo malo više vremena. Znao sam da ovi momci mogu da se prilagode raznim sistemima, a to su pokazali i protiv BiH. Probaćemo protiv Izraela još neke igrače, ali nećemo igrati prijateljsku utakmicu, već kao za bodove", kazao je Radulović juče na konferenciji za novinare.

Miodrag Radulović
Miodrag Radulovićfoto: FSCG

Reprezentacija je u junske prijateljske mečeve ušla bez čak 14 važnih fudbalera, a duel sa Izraelom propustiće i Sead Hakšbanović, koji mora da završi formalnosti oko prelaska u svoj novi klub, Rubin iz Kazanja.

Sa druge strane, u kombinaciji je štoper Igor Vujačić, koji je meč u Sarajevu propustio zbog upale sinusa.

"Fali nam 14 igrača i tolika odustva su nešto zbog čega moramo da imamo više fudbalera", dodao je Radulović.

Ipak, kada se pobijedi, ili kada se igra dobro, sve ostalo ide u drugi plan...

"Mnogo je bitno da se pobjeđuje. Mislim da odavno nismo odigrali meč sa toliko šansi kao u Sarajevu. Biće taj segment bolji kada se vrate Jovetić, Đurđević i Mugoša. Momci su imali pravi pristup - to je odlično. Vjerujem da će rezultat biti bolji protiv Izraela, da ćemo iskoristiti šanse koje stvorimo. Atmosfera u ekipi je sjajna i to je velika stvar", dodao je Radulović, koji je potvrdio da će ekipa ponovo igrati u formaciji 3-5-2.

Crna Gora prvi put igra protiv Izraela, selekcije koja je u martovskom startu kvalifikacija za EP pobijedila Moldaviju u gostima (4:1), remizirala sa Škotskom kod kuće (1:1), a na domaćem terenu je i poražena od Danske (2:0).

Najbolji dio ekipe su napadači - Zahavi igra u PSV Ajndhovenu, Dabur u Hofenhajmu, a Solomon u Šahtjoru. Ipak, pitanje je koga će selektor, Austrijanac Vili Rutenštajner izvesti na teren.

"Izrael je ozbiljna ekipa - Zahavi, Solomon i ostali su poznata imena... Spremamo se najozbiljnije moguće za njih", istakao je Radulović.

A ko će igrati za Crnu Goru? Očekuje se da će većinu fudbalera koji su počeli meč na Grbavici Radulović nagraditi još jednom utakmicom u startnoj postavi, mada će najvjerovatnije od početka zaigrati Vujačić.

U prošlom meču na golu je debitovao Miloš Dragojević.

"Dragojević je dugo čekao šansu - dvije, tri godine. Potrudićemo se i da Šarkić dobije šansu. Tu su i Carević i Petković, koji su na našem spisku - kazao je Radulović.

Nakon dugo vremena na tribinama će biti navijači.

"Biće vjetar u leđa. Konačno igramo pred njima", zaključio je crnogorski selektor.

Meč sa Izraelom igra se večeras u 20.45, a sudi Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine.

Bećiraj: Ponosim se svakom od 78 utakmica u reprezentaciji

U odsustvu Jovetića, Đurđevića i Mugoše prvi izbor Miodraga Radulovića u napadu je Fatos Bećiraj.

Bećiraj je na prethodnom meču protiv Bosne i Hercegovine imao šansu da postigne gol, nije je iskoristio, a priliku za popravni imaće večeras protiv Izraela u još jednom prijateljskom duelu.

"Za svaku utakmicu se spremamo isto. Pokušaćemo da odigramo što bolje, ali rezultat je bitan. Ako ostvarimo pobjedu bićemo motivisaniji za septembar. Za nas nema prijateljskih utakmica", poručio je Bećiraj, koji poznaje izraelske fudbalere.

Fatos Bećiraj
Fatos Bećirajfoto: Savo Prelević

Igrao je u Makabiju iz Netanje, a prethodnu sezonu proveo je - kao pozajmljen igrač Visle iz Krakova - u Bnei Jehudi.

"Poznajem Izrael. Radi se o dobroj selekciji sa kvalitetnim igračima. Tamo se situacija smirila, pod kontrolom je sve. Imam ugovor sa Vislom iz Krakova još godinu dana. Vraćam se tamo pa ćemo da vidimo. Izrael je kvalitetna liga, imaju dobre stadione i kvalitetne strance".

Bećiraj je fudbaler sa najviše nastupa u reprezentativnom dresu. Odigrao je 78 mečeva.

"Čast mi je da igram za Crnu Goru, mnogo mi znači. Od 2009. sam tu - jednu ili dvije utakmice sam propustio. Tu sam da pomognem kada god budem potreban. Na svakoj utakmici sam davao 120 odsto. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali svakom se ponosim", iskren je Bećiraj.

Bonus video: