Sportski novinari iz regiona igrali na pijesku i promovisali turističku ponudu Ulcinja

"Pro beach soccer" u najjužnijem crnogorskom gradu, povratak tradiciji - sve u organizaciji Turističke organizacije Ulcinj

5361 pregleda 2 komentar(a)
Sportski novinari BiH i Crne Gore uoči finalnog meča, Foto: Senko Župljanin
Sportski novinari BiH i Crne Gore uoči finalnog meča, Foto: Senko Župljanin

U sklopu turističke promocije Ulicinja minulog vikenda je na dvije različite lokacije na Velikoj plaži održan fudbalski turnir na pijesku - Pro beach soccer, u kojem su učestvovali sportski novinari iz pet zemalja regiona.

Ulcinj je nekada, početkom ovog vijeka, bio prepoznatljiv po fantastičnim turnirima u fudbalu na pijesku, a ovogdišnje izdanje Pro beach soccera je i neka vrsta najave da će se tradicija nastaviti.

Novinari iz Bosne i Hercegovine, koji su doputovali sa dvije ekipe, kao i iz Albanije, Sjeverne Makedonije, sa Kosova, naravno iz Crne Gore, dva dana su se nadmetali na pijesku, ali i uživali u ponudi i prirodnim ljepotama Ulcinja, koje će najjužniji crnogorski grad predstojećeg ljeta ponuditi turistima.

"Pokazalo se da je bilo opravdano što smo na našoj Velikoj plaži organizovali prvi međunarodni Pro beach socker turnir. Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli u organizaciji, a posebno sportskim novimarima iz Bosne, Albanije, sa Kosova i naravno iz naše Crne Gore. Novinari su pokazali zavidno fudbalsko znanje na pijesku i usput registroavali sve ono što Ulcinj nudi turistima", kazao je predsjednik Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga, koji je uz poznatog sportskog i fudbalskog radnika iz Ulcinja, Skenda Redžu, koordinirao cijelom organizacijom.

Bosna i Hercegovina I osvojila je turnir, trijumfom u finalu nad Crnom Gorom sa 4:2.

Detalj sa finalnog meča
Detalj sa finalnog mečafoto: Senko Župljanin

Crnogorski novinari su prethodno u grupi bili bolji od Kosova (3:1) i Bosne i Hercegovine II (3:2), dok su u polufinalu nadigrali Albaniju (3:0).

Ipak, u finalnom okršaju Bosanci su bili spretniji i srećniji, iskoristivši činjenicu da su dvije od tri trećine meča igrali "uz vjetar", što nije zanemarljivo...

Jasmin Hukić iz Bosne i Hercegovine izabran je za najboljeg igrača turnira, dok je Danilo Mitrović (Crna Gora), inače urednik sportske redakcije "Vijesti", prigrabio trofej za najboljeg strijelca, pošto je na tri meča postigao četiri gola.

Mitroviću je trofej za najboljeg strijelca uručio kolega iz Albanije, na slici su još Gzim Hajdinaga (lijevo) i Skendo Redža (desno)
Mitroviću je trofej za najboljeg strijelca uručio kolega iz Albanije, na slici su još Gzim Hajdinaga (lijevo) i Skendo Redža (desno)foto: Senko Župljanin

"Rodila se i inicijativa da ovakvi događaji postanu tradicionalni i da uz podršku evropskih fudbalskih institucija, takmičenje izdignemo na viši nivo. Sve u svemu, cijelo takmičenje cijenim vrlo značajnim i u svrhu promocije ulcinjskog turističkog proizvoda. Jer od dolaska ovolikog broja novinara, nema ništa bolje ni jače da predstavimo našu jedinstvenu ponudu", kazao je na kraju Gzim Hajdinaga,

Bonus video: