Drugoligaši prijete Petrovcu i Iskri

Arsenal i Igalo napadaju elitu nakon poraza od 2:1 u prvim mečevima u gostima

16764 pregleda 11 komentar(a)
Sa prvog meča Iskra - Igalo: Bogdan Milić (Iskra) i trener Igala Vidojević, Foto: FK Iskra
Sa prvog meča Iskra - Igalo: Bogdan Milić (Iskra) i trener Igala Vidojević, Foto: FK Iskra

Baraž za elitu, posljednji čin - danas će nakon revanš utakmica konačno biti poznat kompletan sastav prvoligaša (i drugoligaša) za takmičarsku sezonu 2021/22, koja počinje u avgustu.

Drugoligaši sa juga najavili su u prvim mečevima juriš na Prvu ligu, danas će na domaćem terenu pokušati da kompletiraju senzacije.

Arsenal protiv Petrovca, odnosno Igalo protiv Iskre - i jedne i druge pobjeda od 1:0 vodi u elitu, nakon poraza od 2:1 u Petrovcu, odnosno Danilovgradu.

- Imamo aktivan rezultat iz prvog meča, te veliki motiv i želju da se domognemo Prve lige. Mnogo smo truda uložili u ovaj projekat, tokom cijele sezone, iako je bilo problema došli smo do posljednjih 90 minuta. Vjerujem da ćemo uspjeti - kaže golman Arsenala Nemanja Lemajić.

Tivćani su u prvom meču pokazali zube Petrovcu, stvorili su pod Malim brdom mnoštvo prilika, izjednačili u finišu prvog dijela, ali su kapitulirali minut prije kraja utakmice.

Igalo je, s druge strane, bilo u izgubljenoj situaciji u Danilovgradu, Iskra je vodila 2:0, ali je gol u trećem minutu dodatka vratio nadu.

- Ne fali nam motiva, iako je jasno da bi naš plasman u Prvu ligu bio senzacija. Uspjeli smo u namjeri da se sve rješava u revanšu na Solilama, daćemo maksimum da napravimo podvig - kazao je trener Igala Marko Vidojević.

Prvoligaši, Petrovac i Iskra favoriti su uoči revanša, ponajviše zbog iskustva igranja jačih utakmica...

- Moramo da budemo čvrsti, odgovorni, koncentrisani na svakom dijelu terena. Prva utakmica je pokazala da je Arsenal dobar tim i sigurno nam neće biti lako u revanšu. Ipak, ubijeđen sam u srećan kraj sezone - kaže vezista Petrovca Ivan Mijušković.

I Danilovgrađani su oprezni pred put u Igalo.

- Čeka nas teška utakmica, Igalo je vrlo neugodno, dali su nam gol na kraju i prvog meča i primorali nas da u revanšu odigramo još borbenije, još agresivnije, za svaku loptu. Vjerujem u naše iskustvo i kvalitet - kazao je vezista Iskre Ivan Đorić.

Oba meča počinju u 17.30.

Bonus video: