Jovetić bi mogao u Španiju: Granada sprema "bombu" u prelaznom roku

"As" piše da je Jovetić iskusan napadač, koji se lako prilagođava novoj sredini, a njegov dolazak bio bi najveći transfer u istoriji Granade

13308 pregleda 17 komentar(a)
Jovetić na meču sa Letonijom u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Foto: Savo Prelević
Jovetić na meču sa Letonijom u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Foto: Savo Prelević

Granada u ljetnjem prelaznom roku sprema "bombu" - klub iz Andaluzije zainteresovan je za Stevana Jovetića, piše jutros španski "As".

Španski klub uskoro bi trebalo da riješi pitanje trenera i na klupu dovede Roberta Morena, nakon čega će svu pažnju preusmjeriti na Jovetićev transfer.

Moreno i Jovetić sarađivali su u Monaku u sezoni 2019/2020. Moreno je na klupi tima iz Monte Karla naslijedio Leonarda Žardima i rado bi ponovo sarađivao sa Jovetićem.

"As" piše da je Jovetić iskusan napadač, koji se lako prilagođava novoj sredini, a njegov dolazak bio bi najveći transfer u istoriji Granade.

Jovetić će biti slobodan u izboru nove sredine, nakon što mu 30. juna bude istekao ugovor sa Monakom. To je još jedan razlog zašto se Granada okrenula dovođenju crnogorskog reprezentativca.

Takođe, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Jovetić u prvoj polovini 2017. godine sa velikim uspjehom nastupao u Sevilji, kada je došao na pozajmicu iz Intera. Pamtimo gol Realu, na debiju, 12. januara u remiju (3:3) u Kupu kralja. Tri dana kasnije protiv istog kluba postigao je gol u završnici meča u ligi, koji je Andalužanima donio tri boda. Jovetić je tim golom prekinuo niz Reala od 40 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Problem bi mogla predstavljati činjenica da Granada naredne sezone neće igrati u evropskim takmičenjima. Nakon prošle, istorijske sezone kada su u Ligi Evrope stigli do četvrtfinala, gdje su poraženi od Mančester junajteda, ove sezone završili su na devetom mjestu u La Ligi.

Ipak, Granada nije jedina, koja bi Jovetića rado vidjela u svojim redovima. Tu su Nica, Bešiktaš i Fenerbahče, koji se nadaju angažovanju fudbalera, koji je nastupao u Fiorentini, Mančester sitiju, Interu...

Bonus video: