Fudbaler koji ne postoji: Vamangituka je Mvupa

Štutgart je u saopštenju naveo da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa i da je rođen 6. oktobra 1998. u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo

7918 pregleda 3 komentar(a)
Vamangituka, Foto: AP
Vamangituka, Foto: AP

Silas Vamangituka, napadač njemačkog Štutgarta, nedavno se u klubu povjerio da je bio žrtva prevare svog bivšeg agenta i da se uopštee ne preziva Vamangituka.

Štutgart je u saopštenju naveo da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa i da je rođen 6. oktobra 1998. u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo. To znači da je godinu stariji nego što su u početku mislili.

Lažni identitet navodno je izmislio Silasov bivši agent koji je tada 19-godišnjeg igrača odveo u Pariz, te promijenio prezime i datum rođenja. Klub vjeruje da je to učinjeno kako bi se prekinule veze između fudbalera i njegovog matičnog kluba iz Konga, kako se ne bi plaćala odštetu.

Štutgart je već obavijestio Njemačku fudbalsku ligu (DFL) i Njemački fudbalski savez (DFB), a klub se nada da će Silas dobiti novu licencu za igru ​​s pravim imenom.

"Proveo sam posljednjih nekoliko godina u strahu, brinuo sam se i zbog svoje porodice u Kongu. Otkrivanje svoje priče bio mi je težak korak", rekao je Silas, koji je u Štutgart došao 2019. iz francuskog drugoligaša Paris FC.

Bonus video: