Bardi: Željno čekamo EP, svijet će vidjeti našu odličnu igru

Makednonski fudbaleri će prvi meč na šampionatu Evrope igrati 13. juna sa Austrijom u Bukureštu

2557 pregleda 0 komentar(a)
Selektor Angelovski i fudbaleri Sjeverne Makedonije nakon pobjede nad Njemačkom u martu u kvalifikacijama za SP, Foto: Reuters
Selektor Angelovski i fudbaleri Sjeverne Makedonije nakon pobjede nad Njemačkom u martu u kvalifikacijama za SP, Foto: Reuters

Fudbaler Sjeverne Makedonije Enis Bardi izjavio je danas u Bukureštu da makedonski reprezetativci "žive san" i da željno čekaju početak Evropskog prvenstva.

On je na konferenciji za novinare istakao da će ovo Evropsko prvenstvo pomoći "da cijeli svijet sazna da se u Sjevernoj Makedoniji igra odličan fudbal".

Bardi, koji je veći dio priprema u Skoplju bio u samoizolaciji zbog koronavirusa, rekao je da se osjeća dobro i da je spreman fizički i psihički kao i svi drugi fudbaleri.

"Jedva čekamo da počne prvenstvo i prvi meč protiv Austrije. Svako čeka ovo takmičenje 100 odsto. Naše ostaje samo da treniramo i da damo maksimum. Nismo došli ovdje da budemo autsajderi i da se zadovoljimo samo učestvovanjem", rekao je igrač Levantea.

Kako je prenio portal Ekipa.mk, Bardi je istakao da je makedonska fudbalska reprezentacija mnogo puta dokazala koliko vrijedi i koliko ima kvalitetnih igrača.

"Mi živimo san. Treba da idemo iz meča u meč i da vjerujemo da možemo da se kvalifikujemo u nokaut fazu. Najvažnije je da smo zdravi i ja vam obećavam da ću biti spreman za svaki minut EP i da ću da uživam u svakom sekundu provedenom na terenu", dodao je on.

Fudbalska rerezentacija Sjeverne Makdedonije je juče doputovala u Bukurešt i istog dana je odradila prvi trening. Nalazi se u Grupi C sa Austrijom, Holandijom i Ukrajinom.

Makednonski fudbaleri će prvi meč na šampionatu Evrope igrati 13. juna sa Austrijom u Bukureštu.

Četiri dana kasnije će se na istom mjestu sastati sa Ukrajinom, dok će posljednju utakmicu u grupi igrati 21. juna sa Holandijom u Amsterdamu.

Bonus video: