Monako - PSŽ u nedjelju: Derbi bez Jovetića

Jovetić je do sada odigrao šest mečeva za Monako u francuskom šampionatu, ali nijedan od početka do kraja
2 komentar(a)
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Ažurirano: 24.11.2017. 17:48h

Stevan Jovetić je u procesu oporavka od povrede butnog mišića, saopšteno je danas iz Monaka.

Drugim riječima - naš reprezentativac preskočiće derbi francuskog šampionata, gostovanje Pari sen Žermena u Monte Karlu, u nedjelju od 21 sat.

Jovetić, dakle, nikako da uhvati ritam u novom klubu. Tek što se vratio iz povrede zadnje lože, koju je zaradio na meču Crna Gora - Danska, i postigao gol protiv Amijena, ponovo je van terena.

Za sada nema procjena do kada će pauzirati...

Jovetić je do sada odigrao šest mečeva za Monako u francuskom šampionatu, ali nijedan od početka do kraja.

Tri puta je bio starter, tri puta ušao sa klupe, upisao ukupno 264 minuta, uz dva gola.

Od pet mečeva Lige šampiona, na terenu je bio samo na jednom, i to protiv Bešiktaša, kada je sredinom prvog poluvremena zamijenio povrijeđenog Lemara.

"Kneževi" su eliminisani sa evropske scene, nakon katastrofalnog poraza od Lajpciga, a u prvenstvu Francuske imaju šest bodova manje od lidera Pari sen Žermena.

Odbrana titule je praktično nemoguća misija, a za trenera Leonarda Žardima to nije ništa neočekivano, s obzirom na promjene koje je njegov tim doživio tokom ljeta.

"Mi slijedimo naš projekat, a to nije lako. Kada se tim promijeni, proces počinje od nule. Kada smo 2015. godine prodali Kondogbiju, Marsijala, Kurzavu, Karaska, Abdenura... bili smo veoma slabi naredne sezone. Prošle smo bili fenomenalni, tako da sam očekivao da će biti uspona i padova. Nema panike, ne događa se ništa neočekivano... Imamo tri trofeja u igri, mada znamo da će biti teško nadmetati se sa Pari sen Žermenom. Naš cilj je da uđemo u Ligu šampiona i da odbijemo napade Liona, Marseja...", kazao je Žardim.

Bonus video: