Asovi kojih neće biti na Euru

Stefan Savić, Stevan Jovetić, Serhio Ramos..., samo su neki od igrača koji će propustiti EP

252 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević

Kao na svim velikim takmičenjima, i na predstojećem Evropskom prvenstvu neće učestvovati mnoge velike zvijezde. Što zbog povreda, odluka selektora ili jednostavno loše odrađenih kvalifikacija, mnogi veliki igrači će propustiti predstojeći turnir.

Jan Oblak (Slovenija) - jedan od najboljih svjetskih golmana. Imao je vrhunsku sezonu u madridskom Atletiku, ali će propustiti Euro, jer Slovenija nije bila uspješna u kvalifikacijama.

Stefan Savić (Crna Gora) - stub odbrane reprezentacije Crne Gore i Atletika. Crna Gora kvalifikacije nije odradila na najbolji način, pa je i Savić jedan u nizu asova koji se neće pojaviti na Euru.

Serhio Ramos (Španija) - imao je mnogo problema sa povredama tokom ove godine i nije čudno što ga selektor „crvene furije” Luis Enrike nije uvrstio na spisak.

Virdžil van Dajk (Holandija) - Holanđanin je van terena od oktobra prošle godine kada je na utakmici Liverpula i Evertona pokidao ligament koljena. Oporavak je bio dug, a datum povratka na teren nije poznat.

Trent Aleksander-Arnold (Engleska) - selektor Albiona Garet Sautgejt bio je pod velikim pritiskom da pozove fudbalera Liverpula u reprezentaciju. Poslušao je glas javnosti, ali je na kraju ostao bez mladog fudbalera, koji se povrijedio u prijateljskom meču sa Austrijom.

Ansu Fati (Španija) - mladi fudbaler Barselone je imao košmarnu sezonu. Tri puta je operisan, a tačan datum povratka na teren još uvijek je neizvjestan.

Stevan Jovetić (Crna Gora) - zbog teške povrede propustio je kompletne kvalifikacije, a njegovo odsustvo bilo je primjetno. Crna Gora s njim i bez njega nije ni približno ista ekipa.

Dušan Tadić (Srbija) - motor „orlova”. Ipak, nije imao pravu podršku saigrača u kvalifikacijama.

Aleksandar Mitrović (Srbija) - mogla je Srbija do Eura preko Lige nacija, ali je napadač Fulama bio tragičar u penal seriji u finalu plej-ofa protiv Škotske.

Erling Haland (Norveška) - jedan od najboljih evropskih napadača u ovom trenutku. Norveška od 2000. čeka odlazak na veliko fudbalsko takmičenje.

Zlatan Ibrahimović (Švedska) - prvi put od 2004. godine Ibra propušta Euro. On se ove godine vratio u reprezentaciju nakon pet godina, ali je zbog povrede koljena morao da otkaže učešće na EP.

Bonus video: