Džonson pozvao navijače da podrže reprezentaciju Engleske

Engleska na prvenstvu igra u grupi D sa Hrvatskm, Škotskom i Češkom

0 komentar(a)
Džonson, Foto: Reuters
Džonson, Foto: Reuters

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas engleske navijače da podrže reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali nije osudio one koji su zviždali igračima kada su, uoči pripremnih utakmica klekli na travu u znak podrške borbi protiv rasizma.

Grupa navijača zviždala je engleskim reprezentativcima koji su klekli na travu uoči utakmica protiv Engleske i Rumunije prošle nedjelje.

Upitan da li Džonson ne želi da kritikuje navijače koji su zviždali, portparol je rekao da premijer navija za Englesku.

"Ne... Premijer navija za fudbalsku reprezentaciju Engleske, želi joj uspjeh i želi da je cijela zemlja podrži tokom ovog turnira", rekao je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Pozivajući navijače da se ponašaju sa poštovanjem, portparol je u vezi sa postupkom reprezentativaca rekao da je Džonson "više koncentrisan na djela nego na gestove".

"Želio bih da se svi engleski navijači ponašaju sa poštovanjem u svakoj fudbalskoj utakmici, a kao što sam rekao, on poštuje pravo onih koji na ovaj način žele mirno da protestuju", naveo je on.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je njegova ekipa "odlučnija nego ikada" da nastavi sa istom praksom, kako bi tokom Evropskog prvenstva koje počinje 11. juna, promovisala borbu protiv rasne nejednakosti.

"Mislimo da je to ispravno i nastavićemo to da radimo", rekao je napadač Engleske Markus Rašford, koji je u nedjelju protiv Rumunije prvi put kao kapiten predvodio reprezentaciju.

Bonus video: