Angelovski: Spremni smo za EP, želio bih da budemo iznenađenje

Sjeverna Makedonija će prvi meč na šampionatu Evrope igrati 13. juna protiv Austrije

77 pregleda 0 komentar(a)
Angelovski, Foto: Reuters
Angelovski, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije Igor Angelovski izjavio je danas da je njegova ekipa maksimalno spremna za Evropsko prvenstvo i da se ne boji nijednog protivnika.

"Analizirani su svi protivnici, ne može u današnje vrijeme nešto da se sakrije. Koncentrisani smo na zeleni teren, ne strahujemo ni od koga. Pokazali smo da možemo da se nosimo i sa najjačima. Uvjeren sam da ćemo da ostvarimo pozitivan rezultat",rekao je Angelovski kablovskoj Televiziji 24 (24.mk).

Dodao je da je Enis Bardi, koji je veći dio priprema bio u samoizolaciji zbog pozitivnog testa, "super" i da je počeo u potpunosti da odrađuje individualne treninge.

"Spremnost je na maksimalnom nivou, s nestrpljenjem čekamo meč s Austrijom. Kao čovjek postavljam visoke ciljeve. Vjerujem u ove fudbalere, vjerujem da možemo da prođemo grupu. Želio bih da budemo iznenađenje. Svi nas smatraju autsajderima, ali nema problema, to će da nas motiviše i tada smo najopasniji", rekao je Angelovski.

Kapiten makedonske reprezentacije Goran Pandev je za isti medij rekao da misli da će sve utakmice na EP biti teške i da sa nestrpljenjem očekuje meč s Austrijom.

"Nadamo se da možemo da iznenadimo. Igramo dugo vremena zajedno, poznajemo se kao braća, daj bože da prođemo grupu", rekao je Pandev.

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu i nalazi se u Grupi C sa Austrijom, Holandijom i Ukrajinom.

Sjeverna Makedonija će prvi meč na šampionatu Evrope igrati 13. juna protiv Austrije u Bukureštu gdje će četiri dana kasnije igrati i protiv Ukrajine, dok će poslednju utakmicu u grupi igrati protiv Holandije 21. juna u Amsterdamu.

Bonus video: