Legenda Junajteda želi Gvardiolu na klupi "đavola": Volim Murinja, ali...

"On igra na tako defanzivan način, što nije u identitetu Mančester junajteda. I Gvardiola i Murinjo su veličine, ali ja volim napadački fudbal, kreaciju... Tako sam igrao tokom cijele karijere", rekao je Kantona
0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2017. 15:22h

Legenda Mančester junajteda Erik Kantona poštuje Žozea Murinja, ali bi na klupi svog bivšeg kluba rado vidio Pepa Gvardiolu.

Kantona je opisao Murinja kao "pobjednika, koji će nastaviti da pobjeđuje", ali...

"On igra na tako defanzivan način, što nije u identitetu Mančester junajteda. I Gvardiola i Murinjo su veličine, ali ja volim napadački fudbal, kreaciju... Tako sam igrao tokom cijele karijere", rekao je Kantona.

Francuzu nije jasno zašto je Junajted i doveo Murinja.

"Ne mogu da razumijem zašto je Junajted uzeo trenera, koji igra defanzivno. Volim Murinja, ali više volim Gvardiolin tim. Volio bih da je Gvardiola trener Junajteda. To je logično", rekao je Kantona.

Junajted je trenutno drugi na tabeli Premijer lige, sa osam bodova manje od Sitija, koji je ostvario 17 vezanih pobjeda, a neporažen je 19 mečeva, u kojima je postigao 54 gola.

Murinjo je odgovarajući na riječi Erika Kantone bio prilično jasan...

"Teško je biti ambiciozniji od nas, kada igramo kući. Ne znam takvu ekipu. Protiv Njukasla su igrali Pogba, Rašford, Marsijal, Mata, Lukaku... Bekovi i nisu bekovi - Valensija i Jang su krila, ne bekovi, i to svi znaju. Tako da ne znam šta se očekuje više od jedne ekipe", kazao je Murinjo.

Bonus video: