Dečiću odmor skratili evropski ciljevi

Dečić je juče počeo pripreme u Tuzima, nakon kojih će se na Zlatiboru spremati za evropski debi

2333 pregleda 3 komentar(a)
Matija Božanović je sa uspjehom “kupio” lopte na sredini, Foto: SAVO PRELEVIC
Matija Božanović je sa uspjehom “kupio” lopte na sredini, Foto: SAVO PRELEVIC

Apsolutni hit prethodne sezone, Dečić, upalio je motore juče, samo desetak dana nakon najuspješnije sezone u istoriji kluba. Treće mejsto u Telekom 1. CFL, uz sjajnu igru u finalu Kupa Crne Gore u kojem su poraženi 30. maja, od Budućnosti sa 3:1, učinilo je ponosnim sve navijače, tačnije zaljubljenke fudbala u Tuzima.

Ti rezultati obezbijedili su Dečiću i prvo učešče u evrokupovima - prvoj Ligi konferencija. Zato su igrači Dečića nakon samo 10 dana odmora opet krenuli sa pripremom za evropski debi 8. jula.

- Isuviše je bilo malo vremena da bismo odmorili, ali i suviše malo da bismo izgubili ritam i formu u kojoj smo se nalazili. Tim prije, jer smo cijelu godinu naporno i teško trenirali, na čemu u svakom treningu insistira trener Edis Mulalić. Zato nam neće trebati previše vemena da uđemo u ritam i pripremimo se na pravi način za ono što je naš cilj - prolazak u 2. kolo kvalifikacija i dostojno reprezentovanje crnogorskog klupskog fudbala - kazao je iskusni i pouzdani 27-godišnji vezista Matija Božanović.

On je prethodne sezone odigrao 32 prvenstvene utakmice i postigao je gol, a bio je jedan od najvažniih šrafova u ekipi koju je Mulalić sjajno vodio.

- Ponosni smo na učinak, od Druge lige do 3. mjesta, mada smo uglavnom bili drugi tokom sezone. Šteta samo što nismo uspjeli da osvojimo trofej, ali već u 2. minutu smo primili gol na stadionu favorizovane Budućnosti. Uspjeli smo da pariramo, postignemo gol i moramo biti zadovoljni. Okosnica kluba je ostala, sa trenerom je potpisan novi ugovor a mi smo redom dobijali ponude drugih crnogorskih prvoligaša, ali je atmosfera, odnos i uslovi u Dečiću iznad ostalih u državi. Ukoliko u međuvremenu bude dobrih ponuda iz inostranstva Dečić neće praviti probleme jer su maksimalno korektni - zaključio je Božanović.

Devet dana u Tuzima, potom 10 na Zlatiboru planirao je Dečić pripremu za evropski debi, a prva četiri dana ekipa će raditi bez reprezentativaca Kristijana Vuljaja, Adrijana Rudovića, Danila Pešukića i Džonatana Drešaja, koji su do 5. juna imali obaveze u selekcijama.

Vukčević ostaje trener Petrovca, Mikijelj novi sportski direktor

Petrovac će u narednu sezonu ući sa istim trenerom - iz kluba je saopšteno da Nenad Vukčević nastavlja misiju pod Malim brdom.

Promjena je na mjestu sportskog direktora, gdje je Mitra Goliša, koji ostaje u klubu u drugoj ulozi, naslijedio bivši fudbaler Petrovca Aleksandar Mikijelj.

Mikijelj je bio i sportski direktor Grblja, a sa Petrovcem je kao igrač ispisao istoriju - 2009. godine je bio dio ekipe koja je osvojila Kup Crne Gore, potom bila akter i na evropskoj sceni.

Kao potencijalni kandidat za trenera Petrovca je figurirao Aleksandar Nedović, ali je uprava dala podršku Vukčeviću.

Bonus video: