Rutina Belgije na startu: Rusija nemoćna u Sankt Peterburgu

"Đavoli" slavili 3:0, dvostruki strijelac Romelu Lukaku

5299 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgijska premijera na Euru je prošla neočekivano lako. „Crveni đavoli” jesu favoriti grupe B, ali malo ko je vjerovao da će baš tako rutinski savladati Rusiju u Sankt Peterburgu.

Problema, međutim, nije bilo ni u najavi - Belgijanci su slavili 3:0 i odmah dali do znanja rivalima ko se pita u grupi.

Romelu Lukaku je u 10. minutu pogodio mrežu „zbornaje” i gol posvetio saigraču iz Intera, Dancu Kristijanu Eriksenu, a da Rusi nemaju šta da traže u ovom duelu bilo je jasno već u 34.

Tada je pogodio i Toma Menije, koji je nekoliko minuta ranije zamijenio povrijeđenog Timotija Kastanja, da bi u samom finišu meča Lukaku još jednom zatresao mrežu.

"Nije mi bilo lako da igram zbog svega što se dogodilo Eriksenu. Uplašio sam se, moje misli okrenute ka njemu", rekao je Lukaku.

Belgija i bez Kevina de Brujna i bez Edena Azara (ušao je tek u 71. minutu) i Aksela Vicela može da pobjeđuje bez problema, pa je već večeras najavila borbu za visok plasman.

Naredni protivnik joj je Danska 17. juna u Kopenhagenu, koja je danas na istom stadionu poražena od Finske.

Rusi nisu ličili na tim koji je prije tri godine na Mundijalu napravio velike stvari, pa već protiv Finaca u narednoj rundi (16. juna, opet u Sankt Peterburgu) igraju praktično kvalifikacionu utakmicu...

Bonus video: