Nikač: Počeće i Sutjeska da gubi...

- Lakše se diše, puno nam znači prolaz u polufinale Kupa, vjerujem da ćemo na proljeće biti glavni favoriti da osvojimo pehar, u konkurenciji Mladosti, Grblja i Igala. Naravno, nikad se ne zna, moramo da budemo oprezni, ali mislim da imamo najveće šanse - kaže Nikač
100 pregleda 1 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2017. 09:08h

Petnaest utakmica Sutjeska nije doživjela poraz, osam mečeva zaredom nije primila gol, juri ka rekordima...

Tako je u prvenstvu, a u Kupu?

Samo u dvomeču četvrtfinala protiv Budućnosti Nikšićani su doživjeli oba poraza, primili su tri gola u 180 minuta, sam Darko Nikač dao im je dva...

- Razlika između nas sigurno nije 11 bodova, kako pokazuje prvenstvena tabela, to ćemo pokušati da pokazažemo - kaže je Nikač.

Budućnost se plasirala u polufinale Kupa i spasila polusezonu, donekle se iskupila za gigantskih „minus 11” na prvenstvenoj tabeli.

- Lakše se diše, puno nam znači prolaz u polufinale Kupa, vjerujem da ćemo na proljeće biti glavni favoriti da osvojimo pehar, u konkurenciji Mladosti, Grblja i Igala. Naravno, nikad se ne zna, moramo da budemo oprezni, ali mislim da imamo najveće šanse - kaže Nikač.

Mnogo lakše nego što je bilo ko očekivao, i rezultatski, i po deševanjima na terenu, Budućnost je eliminisala Sutjesku u četvrtfinalu Kupa.

- Ispostavilo se da je naša pobjeda od 2:0 u prvoj utakmici bila presudna, prije svega psihološki. U revanšu, Sutjeska je bila pod pritiskom, mi smo bili mnogo opušteniji, dali smo prvi gol i sve je bilo gotovo - ističe Nikač, koji je u 26. minutu glavom prebacio Giljena za ovjeru plasmana u polufinale.

Sigurna, čak i ubjedljiva, bila je Budućnost protiv najvećeg rivala, zašto onda toliko zaostaje u prvenstvu?

- Mislim da su razlog naše loše igre u gostima, na sedam utakmica zabilježili smo samo jednu pobjedu, za razliku od Sutjeske, koja za sada ima rješenja za mečeve na strani. Kod kuće igramo dobro, ostvarili smo skoro sve pobjede, ali moramo da poboljšamo igru u gostima - kaže 27-godišnji napadač.

Do proljećnog raspleta u polufinalu Kupa, Budućnost će pokušati da smanji zalihu.

- Nije sve izgubljeno u prvenstvu, 11 bodova jeste veliko, ali i mi smo prošle sezone imali još veću prednost, pa je Sutjeska zamalo završila ispred nas. Počeće i naš rival da gubi bodove, možda već u subotu u Pljevljima. U posljednjem kolu jeseni čekamo Sutjesku u Podgorici, vjerujem da ćemo do polusezone smanjiti razliku - zaključuje Nikač.

Bonus video: