Šikova magija, Vaclik spustio rampu: Česi rastužili Škote

Škotska u narednom meču, 18. juna gostuje na Vembliju, istog dana Češka u Glazgovu igra sa Hrvatskom

3983 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Patrik Šik je postigao dva gola, drugi je bio spektakularan, Tomas Vaclik branio sve, a Češka na Hampden parku slavila protiv Škotske 2:0.

Golgeterski talenat napadača Bajera i umješnost golmana Sevilje presudili su u Glazgovu.

Česi jesu djelovali kao organizovanija ekipa, ali su Škoti, na povratku na najveću scenu, pokazali da energijom i srcem mogu donekle da nadoknade fudbalske nedostatke. Ipak, njihove šanse da prođu dalje nakon početnog poraza sada su mnogo manje, jer ih očekuju dueli sa Engleskom i Hrvatskom...

Nakon dobrog početka gostujućeg tima, domaćin je prvi mogao do vođstva. Vaclik je imao prvu dobru reakciju, vrhovima prstiju je zakačio loptu koju je precizno uputio Robertson.

Škotski entuzijazam umirio je Šik u finišu poluvremena, efektnim udarcem glavom na centašut Cufala sa desne strane.

Nakon odmora, domaći tim je krenuo odlučno ka golu rivala, i u prvih pet minuta nastavka imala dvije šanse za izjednačenje.

Hendri nije imao sreće - njegov dobar udarac sa 20-ak metara zaustavila prečka, da bi Vaclik briljantnom reakcijom spriječio autogol Čelustke.

A, onda – trenutak magije.

Patrik Šik je iz trka, skoro sa polovine terena, pogodio tamo gdje je želio – golmaan Maršal je pokušao sve, ništa nije mogao.

Već četvrtog dana viđen je vjerovatno i najljepši gol cijelog Eura.

Češka je imala sigurnu prednost, ali Škotska nije spustila gard. Ponosna fudbalska nacija nije željela da se preda bez otpora, pod pritiskom su bili češki defanzivci, povijala se odbrana, ali ne i Vaclik – sve je branio iskusni golman, ali da je Lindon Dajks imao i djelić Šikovog golgeterskog umijeća, moglo je da bude drugačije...

Škotska u narednom meču, 18. juna gostuje na Vembliju, istog dana Češka u Glazgovu igra sa Hrvatskom.

Bonus video: