Nekad Poborski, sada Šik: Vidio sam da golman voli da izađe

„Bar tri puta sam u glavi zamislio ovakav gol, jer sam u 1. poluvremenu vidio da golman voli da izađe. Stalno sam gledao gdje je”, uz osmijeh je rekao Patrik Šik

8045 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prije 25 godina u Engleskoj, Karel Poborski je dao spektakularan gol protiv Portugala, kada je lobovao Vitora Baiu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Patrik Šik je tada imao svega pet mjeseci, ali se kao i svi češki fudbaleri ugledao na slavnu generaciju koja je tada stigla do finala i nesrećno, poslije produžetaka, izgubila od Njemačke.

Sada je dočekao da se o njemu priča kao o Poborskom, zbog maestralnog gola protiv Škotske - napadač Bajer Leverkuzena je šutirao gotovo sa pola terena, a lopta je sa velikim felšom ušla u mrežu.

„Bar tri puta sam u glavi zamislio ovakav gol, jer sam u 1. poluvremenu vidio da golman voli da izađe. Stalno sam gledao gdje je”, uz osmijeh je rekao bivši napadač Sparte, Bohemijansa, Sampdorije, Rome i Lajpciga.

Zanimljivo je i da je Poborski, mnogo godina nakon gola protiv Portugala, rekao da je vidio da Baia voli da izađe sa crte.

Selektor Češke Jaroslav Šilhavi je bio presrećan.

„Gol Šika je nestvaran, a i Vaclik je bio izvanredan. Sačuvao nas je i zaustavio sve što je prošlo pored odbrane”, naglasio je Šilhavi.

Bonus video: