Budućnost saznala imena potencijalnih rivala: Helsinki najteži, Konahs kej najlakši

Mogući rivali tima Mladena Milinkovića su finski Helsinki, velški Konahs kej, slovenačka Mura i prvak BiH, Borac iz Banjaluke

12303 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Žrijeb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan sjutra, a UEFA je odredila grupe.

Šampion Crne Gore je među povlašćenim timovima u grupi 2, zajedno sa rumunskim ĆFR Klužom, jermenskim Alaškertom i makedonskom Škendijom.

Mogući rivali tima Mladena Milinkovića su finski HJK Helsinki, velški Konahs kej, slovenačka Mura i prvak BiH, Borac iz Banjaluke.

Zbog finansijskih razloga i ograničenja u putovanjima, "plavima" bi možda i najlakše bilo da idu u nekadašnje jugoslovenska republike, ali je najpoželjniji rival svakako Konahs kej, koji je prije dvije godine igrao protiv Partizana.

U pitanju je tim za koji uglavnom igraju amateri i jasno je da bi Budućnost bila favorit.

Najteži suparnik, bar po rezultatima u Evropi, svakako je Helsinki. Šampion Finske je prošlog ljeta izbacio farski Torshavn, potom namučio Crvenu zvezdu (pobijedio 2:1, izgubio 2:0), da bi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ispao zbog pravila o golu u gostima od Rige.

Najveću vrijednost, po Transfermarktu, ima Mura sa 7,8 miliona eura, slijede Helsinki sa 5,55, Borac sa 5,33, pa tek onda Budućnost sa 4,35. Velšani vrijede milion i 790 hiljada.

Bonus video: