Eriksen iz bolnice: Dobro sam, s obzirom na okolnosti

Doktor reprezentacije Danske juče je potvrdio da je Eriksenu stalo srce, ali da je brzom reakcijom došao svijesti

14788 pregleda 215 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Kristijan Eriksen se javio iz bolničke postelje.

Na društvenim mrežama je objavio fotografiju uz poruku zahvalnosti na podršci.

„Zdravo svima, veliko hvala na nevjerovatnim pozdravima i porukama iz čitavog svijeta. To znači mnogo meni i mojoj porodici. Dobro sam – s obzirom na okolnosti. I dalje moram da prođem neka medicinska ispitivanja u bolnici, ali se osjećam dobro. Sada ću navijati za Dansku na sljedećim mečevima. Igrajte svi za Dansku. Sve najbolje, Kristijan“, objavio je Eriksen.

Doktor reprezentacije Danske juče je potvrdio da je Eriksenu stalo srce, ali da je brzom reakcijom došao svijesti. On je poslije ukazane pomoći na terenu na nosilima iznijet sa terena, okružen saigračima.

Utakmica Danske i Finske je bila suspendovana oko 90 minuta prije nego što je nastavljena. Finska je na kraju pobijedila sa 1:0.

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj, Sandžaj Šarma kazao je da je teško vjerovati da će moći da se vrati fudbalu.

Šarma je profesor na univerzitetu Sent Džordž, a sa Eriksenom je radio dok je Danac igrao u Totenhemu.

„Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo cijelu naciju. Dobra vijest je da je i dalje živ, loša vijest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga“, rekao je Šarma.

Bonus video: