Milinković: Najveći je problem što su u takmičarskoj formi, pokušaćemo da ih iznenadimo

"Uradićemo sve da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu i prođemo dalje", poručio je Milinković

4425 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Budućnost će izvukla Helsinki u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što je pod Goricom izazvalo pomiješana osjećanja.

“Mogu da kažem da smo imali sreće kada se skratila lista potencijalnih protivnika, ali smo iz grupe ekipa koja je skraćena dobili najtežeg protivnika“, poručio je trener "plavih" Mladen Milinković.

Potencijalni rivali Budućnosti bili su i banjalučki Borac, prvak Slovenije Mura i Konas Kvej Nomads iz Velsa.

Najveći hendikep Budućnosti je - takmičarska forma Finaca.

“Prvenstvo Finske je u jeku, Helsinki je u takmičarskoj formi i sigurno će do meča sa nama odigrati još nekoliko prvenstvenih utakmica, a druga stvar je to što nas čeka dalek put i vještačka podloga. Međutim, šta je - tu je. Uradićemo sve da napravimo iskorak i da prođemo dalje. Na nama je da narednih dana dobro izanaliziramo protivnika, pogledamo sve njihove utakmice, dobro se spremimo i napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu“, kazao je trener Budućnosti za klupski sajt.

Milinković poznaje finski mentalitet, jer je kao igrač jedan period vremena proveo u Finskoj.

"Pored toga, finski fudbal krasi dosta trčanja, borba, izvanredan skok i igrači su fizički dominantni... Vjerovatno nas Helsinki gleda kao lakšeg rivala, a na nama je da ih iznenadimo“, rekao je Milinković.

Prvi meč igra se u Helsinkiju 6. ili 7. jula, revanš je sedam dana kasnije Pod Goricom.

Budućnost je već gostovala u Finskoj, prije 13 godina, i to u debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nije dobro prošla protiv Tamperea, koji je kod kuće dobio 2:1, a nakon 1:1 u Podgorici prošao je dalje.

Povezani članci

15. Jun 2021.

Budućnost ide u Finsku na startu evropskog puta

Bonus video: