PODGORICA PROTIV ALBANSKOG LAČIJA NA EVRODEBIJU

Zadovoljni smo žrijebom, ali biće jednako teško - spremni smo da pokažemo zube

Trener Podgorice Dejan Roganović je u konkurenciji KuPsa, Sarajeva, Žiline i Lačija priželjkivao albanskog prvoligaša

4714 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Roganović, trener Podgorice, Foto: Savo Prelević
Dejan Roganović, trener Podgorice, Foto: Savo Prelević

Između finsog KuPsa, Sarajeva, slovačke Žiline, Podgorica je na evropskom debiju za protivnika dobila albanski Lači.

Prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se 8. jula u Lačiju, revanš je sedmicu kasnije na "DG areni".

Trener Podgorice Dejan Roganović zadovoljan je žrijebom - ali ne zbog toga što će, kako tvrdi, njegova ekipa imati lagan posao...

"Nismo bili povlašćeni, znali smo da nas čeka težak žrijeb, a onda smo dobili spisak od četiri potencijalna rivala. Između finskog tima, čije je prvenstvo uveliko u toku, pa i Sarajeva i Žiline koji imaju evropsku reputaciju i jake timove, Lači se ukazivao kao najboželjni rival i sa te strane smo zadovoljni, ali nas svejedno čeka težak posao", kazao je Roganović.

Lači je sezonu u Albaniji završio na 4. mjestu, ali je sve do finiša bio u igri čak i za titulu - na kraju je imao šest bodova manje od šampiona, Teute.

"Znamo da je to teška liga, pojačana strancima, takav je sigurno i naš rival. Analiziraćemo ih narednih dana mi ćemo, probaćemo da se što bolje spremimo. Iako smo debitanti, siguran sam da ćemo pokazati zube, uradićemo sve da prođemo dalje", dodaje bivši trener Zete.

Još jedna povoljnost - evropski debi na svom terenu.

"To je veliko zadovoljstvo, Podgorica je dobila priliku i da na evrosceni pokaže koliko se za kratko vrijeme podigla organizaciono", zaključio je Roganović.

Preporučujemo za Vas