Savović: Dobro smo prošli, mislim da smo kvalitetniji od Gagre

Sutjeska u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igra sa gruzijskom Gagrom

3744 pregleda 9 komentar(a)
Savović, Foto: Vijesti
Savović, Foto: Vijesti

Trener Sutjeske, Milija Savović zadovoljan je današnjim žrijebom za prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sutjeska je na žrijebu bila nosilac, a za protivnika je dobila Gagru iz Gruzije. Radi se o ekipi, koja se takmiči u drugoj ligi, a koja je 2020. osvojila Kup. Ove godine stigli su do četvrtfinala Kupa, gdje ih očekuje susret sa Šukurom.

"S obzirom na to da je Gruzija daleka zemlja, da je liga slabije praćena, ne možemo znati o njima previše, ali eto te neke stvari, koje govore da igraju drugu ligu su olakšica - ne bi trebalo da je prejak protivnik. Naša liga je slabije rangirana, ne možemo da prijetimo, ali nadamo se da možemo da prođemo. Gledao sam njihovu utakmicu, djeluju organizovano. Nemaju stranaca. Mislim da smo kvalitetniji i da smo dobro prošli na žrijebu, kazao je Savović.

Osim Gagre, potencijalni rivali Sutjeske na današnjem žrijebu bili su Sileks (Sjeverna Makedonija), Ararat Jerevan (Jermenija) i Vlaznija (Albanija). Nikšićane očekuje dugo putovanje, ali to nije prepreka ka boljem rezultatu.

"Ne razmišljam o putu. Radije bih da duže putujemo, pa da prođemo dalje. Međutim postoje drugi pokazatelji, koji govore da treba biti oprezan", poručio je Savović.

Gagra je osnovana 2004. godine, igra na stadionu "Merani", koji može da primi dvije hiljade gledalaca. Osim 2020, Kup su osvojili i 2011. godine i to su im jedini trofeji. Prošlu sezonu u gruzijskoj drugoj ligi završili su na trećem mjestu.

Žrijebom je odlučeno da Sutjeska u prvom meču gostuje, ali s obzirom na to da Nikšićani, kao i Podgorica igraju na DG areni, vjerovatno će Uefa zamijeniti domaćinstva u jednom od dva meča crnogorskih predstavnika.

Prvi meč na programu je 8, a revanš 15. jula.

Sutjeska će sjutra saznati ime protivnika u eventualnom drugom kolu kvalifikacija, a na žrijebu "plavi" neće biti u grupi nosilaca.

Bonus video: