Serija A ga čeka: Prandeli „lobira” za Jovetića, u igri je i Atalanta

Jovetić je u Italiji proveo šest i po godina

6732 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Stevan Jovetić je ovih dana u fokusu italijanskih medija nakon što je “Skaj sport” objavio da se nalazi na listi pojačanja Mauricija Sarija, novog trenera Lacija.

Crnogorski as bio bi pravi igrač za Lacio, smatra Ćezare Prandeli, čovjek koji ga je trenirao u Fiorentini, pratio njegov put od vrhunskog talenta do igrača koji pravi razliku na terenu.

- Stevan je fudbaler koji se snalazi u svim napadačkim ulogama. U šesnaestercu ima osjećaj za gol, a ima i izuzetan pregled igre. Nije egoista, on je spreman da se žrtvuje za ekipu, da ima defanzivne obaveze. Moja preporuka Laciju je da ne čeka, jer je Jovetić fudbaler koji može još mnogo da pruži, a znam da zaista želi da pokaže da i dalje vrijedi mnogo - kazao je Prandeli za “Il Mesađero”.

Nije, međutim, samo Lacio u igri, javlja “Skaj”.

Navodno, zainteresovana je i Atalanta, s tim da je prva opcija Đan Pjera Gasperinija, ipak, vremešni, 39-godišnji Rodrigo Palasio.

Jovetić je u Italiji proveo šest i po godina.

Pet sezona - od 2008. do 2013. - igrao je u Fiorentini, s tim da je propustio cijelu sezonu 2010/11 zbog teške povrede koljena. Za “violu” je postigao 35 golova u Seriji A, prije transfera u Mančester siti za 30 miliona eura.

Vratio se u kalćo ljeta 2015. i to u Inter, na pozajmicu iz Sitija, u prvoj sezoni upisao šest golova, da bi u januaru 2017. otišao u Sevilju, kasnije u Monako...

Bonus video: