Turska bez prava na grešku, Vels vidi šansu

Vels bi mogao da napravi krupan korak ka plasmanu u drugu fazu (18 h)

5080 pregleda 0 komentar(a)
Vels bi mogao da napravi krupan korak: Garet Bejl, Foto: Reuters
Vels bi mogao da napravi krupan korak: Garet Bejl, Foto: Reuters

Uoči početka šampionata Evrope, stručnjaci su prognozirali da bi selekcija Turske mogla da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Ipak, duel sa Italijom i poraz 3:0 na otvaranju spustio je četu Senjola Guneša na zemlju, pa je današnji (18 h) meč protiv Velsa u Bakuu od presudne važnosti za nastavak takmičenja.

- Očekivao sam bolju igru protiv Italije. Bio je to meč ispod našeg nivoa. Ipak, bez obzira na taj rezultat, trka se nastavlja. Imamo još dvije utakmice. Vrijeme je da se fokusiramo na Vels - poručio je Guneš.

Za razliku od Turske, Vels je na premijeri protiv Švajcarske osvojio bod (1:1).

- U svaki meč ulazimo sa željom da pobijedimo. Ako savladamo Tursku imaćemo četiri boda - ako to bude dovoljno za prolaz u osminu finala, onda je sve sjajno. Ako ne, nastavićemo da se borimo. Poštujemo sve ekipe iz grupe, ali se nikog ne plašimo - jasan je selektor Velšana, Rob Pejdž.

“Zmajevi” su svjesni da Turska više nema pravo na kiks.

- Prije početka šampionata mnogi su ih vidjeli kao najprijatnije iznenađenje. Mislim da se nakon prve utakmice nije mnogo toga promijenilo. Znamo šta da očekujemo - biće teška utakmica - oprezan je fudbaler Velsa, Itan Ampadu.

Šansu bi mogao da dobije mladi Hari Vislon.

- Mi smo ekipa. Svaki igrač zna svoju ulogu. Ako ste na klupi, onda ćete podržati saigrače, koji su na terenu. Momci koji su igrali protiv Švajcarske su odradili dobar posao. Bio je to težak susret - kazao je Vilson.

Vels i Turska posljednji međusobni meč odigrali su 1997. godine u kvalifikacijama za Svjetksko prvenstvo u Francuskoj. Turci su tada slavili 6:4, a danas bi bili zadovoljni i sa minimalnim trijumfom.

Vjerovatni sastavi -

Turska (4-5-1): Čakir - Čelik, Demiral, Sojundžu, Umut - Ajhan, Tufan, Čalhanoglu, Kahveči, Under - Jilmaz.

Vels (4-2-3-1): Vard - Roberts, Mepam, Rodon, Dejvis - Morel, Alen - Bejl, Remzi, Džejms - Mur.

Bonus video: