Ronaldo jednim potezom oborio vrijednost globalnog brenda za četiri milijarde eura

Tržišna vrijednost kompanije je pala sa 242 na 238 milijardi dolara - pad od 4 milijarde dolara!

7878 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Potez Kristijana Ronalda - uklanjanje dvije flaše koka-kole na konferenciji za novinare tokom Evropskog prvenstva - poklopilo se sa padom cijene akcija američkog giganta za čak četiri milijarde dolara!

Portugalski as bio je vidno začuđen kada je ugledao dvije flaše gaziranog bezalkoholnog pića ispred sebe dok se spremao da razgovara sa medijima u ponedjeljak u Budimpešti uoči meča grupe F protiv Mađarske.

Ronaldo, zagovornik zdrave ishrane, izvadio je staklene flaše iz okvira kamere i umjesto njih pridržao bočicu vode dok je na portugalskom rekao:

"Voda!"

Koka-kola je dan kasnije konstatovala da je cijena akcija pala za 1,6% na 55,22 dolara. Tržišna vrijednost kompanije je pala sa 242 na 238 milijardi dolara - pad od 4 milijarde dolara!

Koka-kola, zvanični sponzor Euro 2020, odgovorila je izjavom da „svako ima pravo na svoju potrebu za pićem“ sa različitim „ukusima“.

Kompanija Koca-kola ima 200 brendova širom svijeta, uključujući različite vrste vode. Portparol Euro 2020 rekao je da se igračima "nudi voda, uz koka-kolu, po dolasku na naše konferencije za štampu.“

Dodao je da bez podrške brendova poput Koca-kole „ne bismo mogli da organizujemo turnir sa takvim uspjehom za igrače i navijače, niti da ulažemo u budućnost fudbala na svim nivoima“.

Partnerstvo KoKa-kole sa UEFA traje od 1988. godine.

Francuski vezista Pol Pogba uklonio je u utorak flašu piva Hejneken koja mu je bila postavljena na konferenciji za novinare nakon pobjede nad Njemačkom u Minhenu od 1:0.

Pogba, posvećeni musliman, uklonio je bocu kada je sjeo da razgovara sa medijima nakon što je proglašen igračem utakmice.

Bonus video: