Bejl oduševio, Remzi i Roberts pogađali: Pobjeda Velsa, Turska razočarala

Vels ima četiri boda, Turska i dalje bez bodova, ali i postignutog gola

5840 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Velšana., Foto: Reuters
Slavlje Velšana., Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2021. 20:34h

Fudbaleri Velsa savladali su Tursku 2:0 u meču drugog kola grupe A i došli nadomak plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.

Sjajan meč odigran je na "Olimpijskom stadionu" u Bakuu, a golove su postigli Aron Remzi u 42. minutu i Konor Roberts u 95. minutu. Asistent kod oba pogotka bio je Garet Bejl - kod prvog gola poslao je sjajnu loptu ka Remziju, dok se u finišu, nakon kornera, prošetao do turskog gola i asistirao Robertsu.

"Ovo je najbolji momenat u mojoj karijeri. Samo igranje na velikom takmičenju je vrhunac, a gol, kojim smo skoro zapečatili drugu fazu nevjerovatan", kazao je Roberts.

Bejl je obilježio meč, imao izglednu priliku za pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali je i promašio penal u 61. minutu - šutirao je preko gola.

"Bilo je veoma bitno da danas pobijedimo. Da ste nam na startu ponudili četiri boda, odmah bismo prihvatili. Moramo sačekati da vidimo hoće li to biti dovoljno za plasman u nokaut fazu. Danas smo se borili - OK promašio sam penal, ali sam pokazao snažan karakter. Drugi gol bio je šlag na torti", kazao je Bejl nakon meča.

Euro 2020
foto: Sofascore

Bejl je bio najbolji akter današnjeg meča, a odličan je bio i Remzi. Fudbaler Juventusa postigao je gol, ali i propustio još tri velike šanse. Dva puta ga je golman Turske, Ugurčan Čakir zaustavio, dok je jednom Velšanin šutirao preko gola, iako je bio sam ispred turskog golmana.

Euro 2020
foto: Sofascore

Velsu je ovo drugo učešče na evropskim šampionatima, postigli su ukupno 13 pogodaka, a za šest od tih 13 je zaslužan Remzi, koji je dva puta bio strijelac, a četiri asistent.

Sa druge strane, Turska je još jednom razočarala i neće igrati u nokaut fazi. Nakon sjajnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i dobrog starta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, stručnjaci su uoči šampionata procijenili da bi Turska mogla da bude prijatno iznenađenje. Za sada je neprijatno iznenađenje, budući da još uvijek nije osvojila ni bod, ali ni postigla pogodak. A imali su Turci danas šansu da zatresu mrežu rivala - najbolju je propustio Merih Demiral u 87. minutu kada je šutirao glavom, ali je sjajno intervenisao golman Velšana, Deni Vard. Dobre prilike imao je i napadač, Burak Jilmaz, najbolju nije iskoristio u drugom poluvremenu kada je sa nekih pet, šest metara šutirao preko gola.

"Izvinjama se svima. Željeli smo da pobijedimo, ali nismo uspjeli. Ostaje nam još jedan meč i daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku", poručio je Umut Meraš.

U finišu je došlo do malih čarki u šesnaestercu Velsa, Turci su bili nervozni, ali je glavni arbitar, Artur Soareš Dijaš žutim kartonima prekinuo raspravu.

Vels ima četiri boda i u trećem kolu, u nedjelju igra sa Italijom, dok će Turska prve bodove, ali i golove na šampionatu tražiti protiv Švajcarske.

Bonus video: